کشف منبع ویروس هایی که انسان و حیوانات را آلوده می کند
به گفته محققان بلدرچین ها می تواند مخزن ناشناخته ویروس توسکانا (TOSV) و ویروس تب خاکی سیسیلی (SFSV) باشند، پاتوژن هایی که توسط پشه ها منتقل شده و می توانند حیوانات اهلی را آلوده کنند و همچنین باعث بیماری در انسان شوند.
به گزارش سیناپرس، این نتیجه گیری از مطالعات جوردی سرا-کوبو (Jordi Serra-Cobo) استاد دانشکده زیست شناسی و موسسه تحقیقات تنوع زیستی دانشگاه بارسلونا به دست آمد.
به گفته محققان، این اولین باری است که دانشمندان آنتی بادی های خنثی کننده ویروس توسکانا و تب خاکی سیسیلی را در پرندگان وحشی پیدا می کنند. جوردی سرا کوبو این زمینه می گوید: تا به امروز، مخزن این دو ویروس ناشناخته بود، اگرچه سال ها به دنبال آنها بوده ایم. سگ ها و خفاش ها مظنونین اصلی این ویروس ها بودند، اما نتایج تحقیقات نشان داد: هیچ یک از آنها عامل و منبع اصلی نبودند.
ویروس های توسکانا و تب خاکی سیسیلی متعلق به جنس فبلوویروس هستند و پاتوژن های نوظهور در نظر گرفته می شوند. آنها ویروس های کروی و تک رشته ای آر ان ای با نرخ جهش بالا هستند و توسط نیش پشه منتقل می شوند. این ویروس ها در اکثر کشورهای مدیترانه ای در اروپای غربی و همچنین قبرس و ترکیه توزیع شده اند. بدون واکسن واقعی علیه این عفونت، نظارت اپیدمیولوژیک، کنترل و اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از نیش پشه خاکی فلبوتومین برای جلوگیری از عفونت های ویروسی بسیار مهم هستند.
به گفته سرا کوبو هر دو ویروس توسکانا و سیسیلی در انواع حیوانات اهلی مانند سگ، گربه، بز، اسب، خوک و گاو شناسایی شده اند، اما این ویروس ها می توانند انسان را نیز آلوده کرده و باعث بیماری شوند.
سرا کوبو در ادامه توضیح می دهد:در انسان، عفونت های فبلوویروس معمولاً بدون علامت بوده و اغلب منجر به تب سه روزه می شوند که بسیار شبیه آنفولانزا است. ویروس تب خاکی سیسیلی می تواند باعث یک دوره تب بالای کوتاه مدت، همراه با سردرد، بثورات، فتوفوبیا، درد چشم، میالژی و ضعف عمومی شود. ویروس توسکانا نیز می تواند علائمی مشابه ویروس تب خاکی سیسیلی را ایجاد کند، اما همچنین می تواند عامل بیماری های عصبی مرکزی یا محیطی نیز باشد که دارای علائمی مانند مننژیت و آنسفالیت است. در واقع، بخشی از آنسفالیت که در تابستان رخ می دهد توسط ویروس توسکانا ایجاد می شود.
نتایج مطالعه جدید نشان می دهد:پرندگان می توانند مخزن یا عوامل تقویت کننده این ویروس ها باشند. پشه ها می توانند از پرندگان آلوده، مبتلا شوند و سپس حیوانات یا انسان ها را نیش بزنند. سرا کوبو تاکید می کند:پرندگان مهاجر به دلیل تحرک زیاد از یک منطقه به منطقه دیگر نقش مهمی در انتقال بیماری دارند که آنها را به ناقلان احتمالی بیماری هایی تبدیل می کند که می تواند حیوانات اهلی و سلامت انسان را تحت تاثیر قرار دهد.
به گزارش سیناپرس، محققان در خاتمه نتیجه می گیرند: بلدرچین یک گونه مهاجر و شکارچی است که انتقال احتمالی بیماری ها را از طریق تماس مستقیم از طریق زنجیره غذایی افزایش می دهد.
شرح کامل این مطالعه و یافته های آن در مجله تخصصی Frontiers in Microbiology منتشر شده است.
مترجم: سامیه خسروی زاده
No tags for this post.