ساخت تجهیزات مورد نیاز صنایع دانش بنیان در داخل
در این جلسه که به بحث و بررسی موضوع آثار چارچوب و ضوابط تعیین شده در برنامه جامع اقدام مشترک «برجام» بر خرید، فروش و نقل و انتقال تجهیزات با کاربرد دوگانه و تاثیر این ضوابط بر صنایع دانشبنیان کشور اختصاص داشت، گزارش تهیه شده پیرامون این موضوع ارائه شد.
در این گزارش با اشاره به بند ۱۷ برجام که در آن، کشورمان متعهد شده پس از تصویب برجام در خصوص بخشی از نیازهای فناورانه خود که جزئیات آن در پیوست برجام آمده است، از طریق مجرای تعریف شده و هماهنگ با شورای امنیت سازمان ملل و کمیسیون مشترک برجام خریدهای خود را انجام دهد، برخی از تبعات این تصمیم نیز مورد تحلیل قرارگرفت.
در ادامه جلسه با بررسی فهرستهای INFCIRC/۲۵۴/Rev.۱۲/Part۱ و INFCIRC/۲۵۴/Rev.۹/Part۲ که به «فهرست کالاهای با کاربرد دوگانه» موسوم شدهاند، تاریخچه سازمان تدوین کننده فهرستها (NSG)، کارکرد و موارد استفاده از این فهرستها و حوزههای مشمول این دو فهرست در صنایع کشور نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
اعضای کمیسیون پس از تشریح فرآیند طراحی شده به منظور مدیریت خرید تجهیزات و مواد با فناوری بالا در برجام و همچنین مروری بر محتوای فهرست کالاها، تجهیزات، مواد و فناوریهای با کاربرد دوگانه، فرصتها و تهدیدات احتمالی این چارچوب تعیین شده را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
اعضای کمیسیون همچنین بر اتخاذ راهکارهای موازی به منظور تامین و ساخت تجهیزات و مواد مصرفی با کاربرد دوگانه در صنایع دانش بنیان در داخل کشور در راستای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی نیز تاکید کردند.