نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

رویدادهای علمی تا ثریا و تانا در اردبیل برگزار می‌شود

به همت بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه اردبیل و پارک علم و فناوری استان، رویداد تا ثریا و تانا در تاریخ ۱۰ اسفند ماه امسال در مجموعه فرهنگی هنری فدک اردبیل برگزار خواهد شد.

به گزارش سیناپرس اردبیل، فاضل احدی مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه حضرت عباس ع) استان اردبیل، امروز با بیان اینکه رویدادهای تانا و تا ثریا جلوه‌ای از اقتدار علمی است که توسط اندیشمندان و فناوران خلاق و جوان کشور رقم خورده است، گفت: برگزاری چنین رویدادهایی می‌تواند موجب هم‌افزایی و معرفی دستاوردهای علمی به شرکت‌ها و سازمان‌ها در راستای رفع نیازهای آن‌ها شود.

وی تصریح کرد: برگزاری این رویدادها روایتی از ظرفیت‌های موجود برای حل نوآورانه و مبتکرانه مسائل در استان است.

مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری با اشاره به اینکه حضور فعال بسیج در نقاط مختلف کشور به گونه‌ای است که شاید خیلی از سازمان‌ها گستره فعالیت این مجموعه را نداشته باشند، بیان کرد: با این ویژگی و گستره فعالیت می‌توان به تحقق عدالت اجتماعی و عدالت تولیدی در فعالیت‌های علمی با استفاده از ظرفیت بسیج امیدوار بود.

وی با بیان اینکه حمایت و جهت دهی بسیج به مجموعه‌های خلاق و دانش محور در کنار سایر فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی این مجموعه قابل تقدیر است، ادامه داد: توجه بسیج به موضوع اقتدار و قدرت علمی و باورمندی علمی موضوع حائز اهمیتی است که بسیج در کنار فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی و دفاعی خود به آن ورود پیدا کرده است.

آمادگی دستگاه‌های اجرایی برای برگزاری این رویدادهای علمی در استان

یوسف عباسپور، رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل هم گفت: این رویداد تحت عنوان تانا به معنای توسعه و ارتقاء زیست بوم نوآوری استانها، توسط معاونت فناوری وزارت علوم طراحی شده است که طبق بخشنامه ای هر پارک کشور را موظف می کند هر سال یک تانا برگزار کند، این رویداد با شناسایی و احصاء نیازهای فناورانه ی موجود در دستگاه های اجرایی و صنایع بخش دولتی و خصوصی استان، آنها را در اختیار تمام فناوران و دانشگاهیان و مخترعین و واحدهای فناور و دانش بنیان قرار می دهد تا ازین طریق ضمن یافتن پاسخ به این نیازها، منجر به عقد قراردادهای مشارکت شود و لذا باعث رونق چرخهای صنعت این استان و درآمدزایی بیشتر برای هر دو طرف شود.

وی به اهداف برگزاری این رویداد اشاره کرد و گفت: این رویداد در قدم اول باعث آشنایی فعالان صنعت استان با یکدیگر و نیز با فناوران و ایده پردازان خواهد شد و این آشنایی منجر به همکاری و تعامل بیشتر بین طرفین در داخل استان شده و تا حد امکان جلوی برطرف کردن نیاز از خارج از استان را با وجود ظرفیت در داخل استان گرفته و در عین حال از خروج ایده های ناب افراد به دلیل نبوده سرمایه گذار و مشارکت کننده در داخل استان به استانهای دیگر ممانعت خواهد کرد. ضمن آنکه پارک قصد دارد طبق سیاست وزارت علوم، فرهنگ تانا را سرلوحه ی کارهای آتی خویش قرار دهد و در واقع تمامی فعالیتهایی که زین پس در پارک انجام می گیرد در راستای ایجاد پیوندی این چنینی باشد.

این مسئول با بیان اینکه ما با تمامی دستگاههای اجرایی در این خصوص مکاتبه کرده ایم و اکثریت آنها آمادگی خود را برای مشارکت اعلام کرده اند، افزود: در حال حاضر ۴۳ دستگاه اجرایی ضمن معرفی نماینده، تعداد ۲۴۴ نیاز فناورانه به دبیرخانه رویداد ارسال کرده بودند که پس از غربالگری اولیه آنها، فهرست نیازهای فناورانه ۳۹ دستگاه اجرایی و شرکتهای خصوصی در سایت پارک علم و فناوری قرار داده شده است. برخی ازین نیازها دارای rfp نیز می باشند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر نسخه ی اول نیازهای احصاء شده در سایت پارک علم و فناوری بارگذاری شده است، و تمامی افراد می توانند با مراجعه به این فهرست، طرح های خودشان را در قالب پروپوزالی که پیشنهاد شده، به دبیرخانه ارسال کنند، افزود: در طی روزهای آتی، جلساتی با صندوق های سرمایه گذاری، مجمع خیرین استان، اتاق بازرگانی، کلینیک کسب و کار استانداری و بسیج علمی در راستای برنامه های تانا و جلب مشارکت آنها برگزار خواهد شد.

عباسپور با بیان اینکه پارک علم و فناوری استان قصد دارد رویداد تانا را همزمان با رویداد تا ثریا که توسط مرکز رشد بسیج علمی استان پیگیری می شود، برگزار کند، افزود: لذا در حال رایزنی با عوامل این رویداد در تهران به منظور تضمین قراردادهای منعقد شده با طرحها می باشد. همچنین از آنجایی که این رویداد نتیجه محور است و منجر به عقد قرارداد بین طرفین با نظارت پارک خواهد بود، لذا طی جلساتی با مشاوران و متخصصان حقوقی، در خصوص کیفیت عقد قراردادهای مشارکت تدارکات لازم انجام خواهد شد.

رئیس پارک علم و فناوری اردبیل در ادامه بیان کرد: مخاطبین این رویداد کلیه فناوران، دانشجویان، اساتید دانشگاه، پژوهشگران، مخترعین، واحدهای فناور و دانش بنیان از یک طرف و دستگاههای اجرایی، صنایع بخش خصوصی و دولتی، دانشگاهها و مراکز رشد استان می باشند.

خبرنگار: سمیه درازی

خروج از نسخه موبایل