مطالعه نشان می دهد که گوش دادن به موسیقی در مواقع استرس زا می تواند خلق و خوی شما را تقویت کرده و استرس را کاهش دهد.
به گزارش سیناپرس همدان، تیمی از محققان دانشگاه وین شواهدی یافته اند که نشان می دهد گوش دادن به موسیقی در هنگام استرس می تواند خلق و خوی افراد را تقویت کرده و به آرامش آنها کمک کند. در مقاله خود که در سایت JAMA Network Open منتشر شده است، این گروه، آزمایشی را با داوطلبانی که تحت استرس ناشی از زندگی تحت قوانین قرنطینه در روزهای اولیه همهگیری جهانی کرونا بود، انجام دادند.
تحقیقات قبلی نشان داده است که گوش دادن به موسیقی می تواند به طور موقت احساس استرس را کاهش دهد، اما همانطور که محققان خاطرنشان می کنند، بیشتر این مطالعات مقطعی یا گذشته نگر بوده اند که به گفته آنها می تواند منجر به سوگیری های غیرعمدی شود. شواهد همچنین نشان می دهد که موسیقی به طور موثر استرس را کاهش می دهد. در این تلاش جدید، محققان به دنبال یافتن شواهد ملموس تری از مزایای سلامت روان گوش دادن به موسیقی بودند.
برای این منظور، آنها مطالعه ای را طراحی و اجرا کردند که شامل ایجاد یک اپلیکیشن در گوشی هوشمند برای استفاده داوطلبان بود. این اپلیکیشن به ۷۱۱ شرکتکننده بزرگسال اجازه داد تا خلق و خوی خود و عادتهای گوش دادن به موسیقی را پنج بار در روز به مدت یک هفته ضبط کنند. در طول هر پرس و جو، هر داوطلب سطح فعلی استرس را از یک منو انتخاب می کرد. به همین ترتیب، آنها حال و هوای لحظه ای خود را از یک منو رتبه بندی کردند. همه داوطلبان در اتریش یا ایتالیا زندگی می کردند. محققان این مطالعه را در روزهای ابتدایی همهگیری انجام دادند، زمانی که به مردم گفته شد در خانهها و مشاغل خود در مکان های بسته بمانند و با ماسک و یک محیط جهانی از ترس، تنش و استرس ایجاد کردند.
محققان آنچه را که به عنوان همبستگی بین کاهش سطح استرس و موارد گوش دادن به موسیقی توصیف میکنند، یافتند، به ویژه در هنگام گوش دادن به موسیقی نشاطآور یا شاد. محققان خاطرنشان می کنند که تحقیقات قبلی نشان داده است که موسیقی شاد می تواند بخش هایی از مغز را فعال کند که با تنظیم خلق و خوی مرتبط هستند.
محققان همچنین دریافتند که تأثیر گوش دادن به موسیقی در یک دوره زمانی میتواند بر حافظه فرد تأثیر بگذارد. آن دسته از داوطلبانی که در طول قرنطینه بیشتر به موسیقی شاد گوش میدادند، پس از پایان آن نسبت به سایر داوطلبان احساس اضطراب کمتری داشتند. آنها نتیجه می گیرند که پزشکانی که با مراجعین پر استرس کار می کنند ممکن است مفید باشد که به آنها پیشنهاد کنند موسیقی شاد بگذارند.
منبع: medicalxpress
مترجم: سید سپهر ارومیهء