محققان دانشگاه کلمسون، آنزیمی را در انسان شناسایی کرده اند که اضافه وزن ناشی از رژیم غذایی را کاهش می دهد. محققان خاطرنشان کرده اند: این یافته به این معنی نیست که می توان رژیم غذایی پرچرب را بدون عواقب آن مصرف کرد.
به گزارش سیناپرس، پژوهشگران گفته اند: CYP2B بخشی از یک ابرخانواده از آنزیم ها است، که از دست دادن آن منجر به چاقی می شود.
چربی به خودی خود لزوماً بد نیست. چربی، یک منبع انرژی است و برخی از انواع چربی ها مانند اسیدهای چرب امگا 3 که در ماهی سالمون، تخم کتان و گردو یافت می شوند، مزایای بسیاری برای سلامتی دارند. مصرف اسیدهای چرب امگا 3 می تواند به کاهش تری گلیسیرید و افزایش لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL)، که اغلب به عنوان کلسترول خوب شناخته می شود، کمک کند. علاوه بر این، می توانند احتمال ابتلای فرد به بیماری های قلبی و سایر بیماری ها را کاهش می دهند.
امگا 6 نوع دیگری از چربی هاست که در روغن های گیاهی، آجیل و دانه ها یافت می شود. چربی های غیراشباع چندگانه مانند امگا 3 و امگا 6، توسط CYP2B6 به اکسی لیپین های خاصی متابولیزه می شوند. اکسی لیپین ها به گیرنده های مختلف، سیگنال می دهند تا به بدن بگویند با چربی ها چه کند. در این مطالعه، محققان مدل های موشی را ساختند که دارای ژن CYP2B6 انسانی بودند.
پس از تغذیه موش ها با رژیم غذایی حاوی 60 درصد چربی، محققان دریافتند، اضافه وزن ناشی از رژیم غذایی در موش های ماده دارای این ژن، نسبت به موش های فاقد این ژن، کاهش یافت.
پژوهشگران اضافه کرده اند: موش های نر دارای ژن انسانی CYP2B6، تحمل گلوکز بهتری داشتند، با این حال چربی اضافی در کبد این موش ها مشاهده شد که با بیماری کبد چرب غیرالکلی مرتبط بود.
دانشمندان توضیح داده اند: اکسی لیپین ها به کبد سیگنال می دهند که چربی ها را جذب کند. این موضوع ممکن است دلیل ابتلای افراد به بیماری کبد چرب غیرالکلی باشد. اسیدهای چرب امگا 6 چربی هایی هستند که مقدار زیادی از آنها از طریق مصرف غذاهای سرخ شده، دریافت می شوند. این چربی ها التهابی هستند.
به گزارش سیناپرس، به بدن سیگنال داده می شود که این چربی ها را جذب کند و در نتیجه بیشتر تمایل دارد به جای متابولیسم چربی ها، آنها را ذخیره کند. اگر رژیم غذایی خود را با رژیم غذایی سالم تری حاوی چربی های امگا 3، که ضد التهاب هستند، جایگزین کنید، میزان کمتری از این چربی ها در بدن انباشته خواهند شد.
پژوهشگران اظهار داشته اند: تحقیقات بیشتر در زمینه اکسی لیپین ها می تواند به طور بالقوه منجر به توسعه داروهایی شود که به کاهش اضافه وزن کمک می کنند.
با این حال موارد دیگری نیز باید در نظر گرفته شوند؛ به عنوان مثال، اگر فردی از خانواده ای باشد که مستعد ابتلا به بیماری کبد چرب است، بهتر است از رژیم غذایی پیروی نکند که سیگنال های جذب چربی توسط کبد را افزایش دهد. با این حال، در سایر افراد، افزایش این سیگنال ها می تواند مقداری از چربی ها را از جریان خون پاک کند و احتمال ابتلا به دیابت یا بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد.
به گزارش سیناپرس، یافته های تحقیقاتی در مجله PLOS One منتشر شده اند.
ترجمه: سنا دلفیه
No tags for this post.