محققان دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس، در مطالعه جدیدی دریافتند: مصرف آجیل درختی مخلوط (بادام، آجیل برزیلی، بادام هندی، فندق، ماکادمیا، گردو، دانه کاج، پسته و گردو) تاثیر مثبتی بر روی متابولیسم تریپتوفان دارد و سروتونین را افزایش می دهد. تریپتوفان یک اسید آمینه ضروری است که به طور طبیعی در اکثر منابع غذایی سرشار از پروتئین مانند مرغ، تخم مرغ، ماهی و برخی آجیل ها یافت می شود.
نتایج مطالعات پیشین نشان داده بود: مصرف حدودا 50 گرم آجیل درختی در روز، در طول 24 هفته باعث کاهش وزن، افزایش احساس سیری و کاهش فشار خون دیاستولیک می شود. تریپتوفان، یک عامل مهم در بیماری های قلبی عروقی (CVD) در نظر گرفته می شود.
تریپتوفان، در روده متابولیزه می شود و متابولیت های زیست فعال زیادی تولید می کند که اثرات محافظتی زیادی در برابر بیماری های مزمن مانند دیابت و CVD دارند.
محققان گفته اند: ما ارتباط جدیدی بین متابولیت های تریپتوفان و فشار خون، ضربان قلب و احساس سیری در افراد دارای اضافه وزن کشف کردیم که نشان دهنده تأثیر گسترده تر متابولیسم تریپتوفان بر سلامت کلی، از جمله سلامت قلب و عروق است.
یک یافته جالب دیگر در این مطالعه، افزایش قابل توجه سطح سروتونین خون، در افرادی بود که آجیل درختی مخلوط مصرف می کردند. این تحقیق، اولین مطالعه ای است که نشان می دهد مصرف آجیل درختی با افزایش سطح سروتونین در بدن مرتبط است. محققان خاطرنشان کرده اند، با اینکه تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است، این یافته بسیار هیجان انگیز است زیرا سروتونین، تاثیر مهمی بر خلق و خو و سلامت روان کلی دارد.
تحقیقات نشان داده اند که افراد، حدود 25 درصد از کالری روزانه خود را از طریق میان وعده ها دریافت می کنند و بخش زیادی از آن از دسرها، نوشیدنی های شیرین شده با شکر، شیرینی ها و تنقلات شور تامین می شود. پژوهشگران اظهار داشته اند، جایگزینی تنها یکی از این میان وعده ها با آجیل درختی، می تواند به بهبود سلامت کلی و کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن مختلف کمک کند.
یافته های تحقیقاتی در مجله Nutrients قابل دسترسی هستند.
مترجم:رهاامیدوار
No tags for this post.