زوال عقل علائم بسیاری را از اثرات جسمی تا روانی به همراه دارد. همچنین به عنوان هفتمین علت مرگ و میر در جهان نیز شناخته شده است. یک مطالعه جدید نشان میدهد که روانپریشی می تواند منجر به افزایش خطر زوال عقل شود.
به گزارش سیناپرس اردبیل، روانپریشی می تواند علت اصلی بسیاری از بیماری های مختلف باشد. اغلب می تواند علائم فیزیکی مانند خستگی، میگرن، فشار خون بالا و غیره را به همراه داشته باشد. بسیار مهم است که ما از سلامت روان خود نیز مراقبت کنیم، همانطور که از سلامت جسمی خود مراقبت می کنیم.
در یک مطالعه جدید منتشر شده توسط JAMA Network Open، مشخص شد که سلامت روان غیراستاندارد و زوال عقل با هم مرتبط هستند. این مطالعه که توسط موسسه فنلاندی سلامت و رفاه، دانشگاه هلسینکی و دانشگاه فنلاند شرقی انجام شده است، می گوید که جمعیت سالمندان باید به ویژه مراقب ناراحتی های روانی باشند، زیرا می تواند منجر به افزایش خطر زوال عقل شود. این مطالعه نشان می دهد علائم پریشانی روانی، به عنوان مثال، خستگی، افسردگی و استرس، عوامل خطرزا برای زوال عقل هستند.
چرا سلامت روان ضعیف میتواند خطر زوال عقل را افزایش دهد؟
استرس به زمانی اشاره دارد که ذهن ما به خطر فوری یا تکرار شونده پاسخ می دهد. این می تواند ناشی از موقعیت های اجتماعی، مشکلات مالی، شغل، مشکلات خانوادگی یا موارد دیگر باشد. همه افراد زمانهای پر استرسی را پشت سر میگذارند، اما برای برخی، این وضعیت برای مدت طولانیتری ادامه مییابد. استرس می تواند دلیل اصلی بسیاری از علائم و بیماری های جسمی باشد.
هنگامی که مغز ما علایم استرس را دریافت می کند، بر سیستم ایمنی بدن ما تأثیر می گذارد، که در نهایت نقش مهمی در شروع زوال عقل ایفا می کند. هورمونی که در هنگام استرس ترشح می شود، به نام کورتیزول شناخته می شود که مستقیماً با حافظه مرتبط است. از آنجایی که استرس با افسردگی و اضطراب نیز مرتبط است، در نهایت می تواند خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش دهد.
با این حال، هنوز تحقیقات زیادی وجود دارد که باید انجام شود تا خطرات و پیشگیری ها برآورده شود. عوامل زیادی می توانند باعث زوال عقل شوند و تشخیص سلامت روان ضعیف به عنوان نقش اصلی آسیب پذیری زوال عقل دشوار است.
زوال عقل چیست؟
زوال عقل یک کاهش عملکرد شناختی است که معمولاً از پیری بیولوژیکی ناشی می شود. حدود 55 میلیون نفر در سراسر جهان با زوال عقل زندگی می کنند و هر سال حدود 10 میلیون مورد جدید افزایش می یابد. برخی از علائم زوال عقل شامل از دست دادن حافظه، اختلال شناختی، از جمله قضاوت ضعیف و سردرگمی است. همچنین می تواند منجر به مشکل در صحبت کردن و دور شدن از سرگرمی ها و علایق معمول شود.
زوال عقل همچنین می تواند باعث عدم تعادل و عوارض حرکتی شود. به گفته سازمان بهداشت جهانی، جدای از افزایش سن، زوال عقل میتواند ناشی از علل دیگری از جمله جراحات، بیماریها و آلزایمر نیز باشد.
مترجم: تقی قاسمی
منبع: health news