مهندسان دانشگاه کالیفرنیا در سن دیگو، یک سنسور پوشیدنی را طراحی کرده اند که می تواند ساختار و عملکرد قلب انسان را ارزیابی کند. این دستگاه قابل حمل، که تقریباً به اندازه یک تمبر پستی است، تا 24 ساعت قابل استفاده است و حتی در هنگام ورزش های شدید نیز کار می کند.
به گزارش سیناپرس، بیماری های قلبی و عروقی، عامل اصلی مرگ و میر در جهان هستند. علائم بیماری های قلبی گذرا و غیرقابل پیش بینی بوده و این موضوع، تشخیص آنها را دشوارتر می کند. این امر، تقاضا برای فناوری های نظارتی غیر تهاجمی پیشرفته تر، فراگیر تر و مقرون به صرفه تر، افزایش داده است.
رهبران این مطالعه گفته اند: در حال حاضر، اکوکاردیوگرام یا همان اکو قلب، به تکنسین های حرفه ای و دستگاه های حجیم نیاز دارد که ممکن است در برخی مناطق قابل دسترسی نباشند. این فناوری جدید، به هر کسی امکان می دهد تا از تصویربرداری فراصوت، استفاده کند. تصویربرداری از قلب، یک ابزار قدرتمند برای غربالگری و تشخیص علائم مشکلات قلبی، پیش از آنکه جدی شوند، است.
این دستگاه قادر است با استفاده از الگوریتم های هوش مصنوعی، میزان خون پمپاژ شده توسط قلب را اندازه گیری کند. عدم توانایی قلب برای پمپاژ خون، ریشه بیشتر بیماری های قلبی عروقی است. و اغلب مشکلات مربوط به عملکرد قلب، تنها زمانی آشکار می شوند که بدن در حرکت باشد.
تصویربرداری قلب، یک ابزار بالینی ضروری برای ارزیابی سلامت قلب در درازمدت است. این حسگر غیر تهاجمی جدید، اطلاعاتی را درباره فعالیت پمپاژ قلب، حتی زمانی که فرد در حال ورزش و حرکت است، ارائه می دهد.
به گزارش سیناپرس، سنسور پوشیدنی طراحی شده، از امواج فراصوت برای تصویربرداری از چهار حفره قلب در زوایای مختلف و تجزیه و تحلیل آنها به کمک فناوری هوش مصنوعی، استفاده می کند.
محققان اضافه کرده اند:خطر رو به رشد بیماری های قلبی، مستلزم رویکردهای نظارتی پیشرفته تر و فراگیرتر است. ارائه جزئیات دقیق تر به بیماران و پزشکان، نظارت مداوم و تصاویر قلبی بلادرنگ، اساس تشخیص بیماری های قلبی را بهینه می کنند.
فناوری پوشیدنی که توسط تیم تحقیقاتی توسعه یافته است، امکان تصویربرداری ایمن، غیرتهاجمی و باکیفیت از قلب را فراهم می کند و در نتیجه تصاویری با وضوح مکانی، وضوح زمانی و کنتراست بالا ارائه می دهد.
دانشمندان افزوده اند، این فناوری، همچنین بر برخی محدودیت های فناوری های غیرتهاجمی موجود مانند CT و PET که می توانند بیماران را در معرض تشعشع قرار دهند، غلبه می کند.
به گزارش سیناپرس، یافته های تحقیقاتی در مجله Nature منتشر شده اند.
مترجم: سنا دلفیه
No tags for this post.