علی وطنی در نشست با مدیران استان کرمانشاه گفت: این جلسه با هدف بررسی طرح های کلان ملی فناوری استان هایی که از حمایت کمتری برخوردار بوده اند، برگزار شده است تا از این طریق همه استان ها به صورت متوازن از تسهیلات ارائه شده توسط معاونت علمی بهره مند شوند.وی افزود: برای تعیین طرح کلان ملی فناوری در استان های محروم، نیاز به همکاری مدیران استان ها و استانداری ها داریم تا بتوانیم توسعه فناوری را در همه استان های کشور داشته باشیم؛ این طرح ها باید دارای الویت و در راستای مزیت نسبی استان باشند.
به گفته وطنی، استان کرمانشاه با وجود داشتن ثروتی عظیم اعم از انسانی و طبیعی، باید سرآمد توسعه فناوری در کشور باشد.
وی بیان کرد: با وجود توانایی که در استان وجود دارد این استان باید به کریدور صادرات منطقه غرب کشور تبدیل شود و نباید اجازه دهیم اطراف این استان مناطق آزادی تعبیه شود که فقط واردات به کشور صورت گیرد.
وطنی با اشاره به اینکه ادبیات اقتصاد نفتی در کشور منسوخ شده است، اظهار کرد: استان های محروم کشور باید با ادبیات معاونت که ادبیات اقتصاد دانش بنیان است آشنا شوند و از ظرفیت های موجود در 15 ستاد توسعه فناوری راهبردی معاونت استفاده کنند.
وی افزود: استان کرمانشاه منابع طبیعی زیادی دارد که یکی از این منابع، گیاهان دارویی است که مدیران استانی باید از این فرصت استفاده و با تولید داروهای گیاهی از این منابع به عنوان یکی از ظرفیت های خوب برای اشتغالزایی استفاده کنند.
وطنی در خصوص صنایع دستی با ارزش استان کرمانشاه، گفت: کرمانشاه مهد صنایع دستی است که اگر از این صنعت به خوبی استفاده شود، در حوزه اشتغالزایی و توسعه استان به جایگاه خوبی خواهد رسید و نرخ بیکاری خود را کاهش خواهد داد.
وی با انتقاد از بی توجهی استان ها به صنایع دستی، بیان کرد: باید در سبد سوغات شهرهای زیارتی از جمله مشهد و قم از صنایع دستی همه استان های کشور از جمله استان کرمانشاه به خوبی بهره گرفت.
معاون توسعه فناوری معاونت علمی یادآور شد: طرح، تعریف طرح کلان ملی فناوری برای استان ها یکی از راه هایی است که می تواند به توسعه استان های کمتر توسعه یافته کمک کند و از تجمیع و تمرکز خدمات و تسهیلات در برخی استان ها پیشگیری کند.
تعیین طرح کلان ملی فناوری برای استان های محروم
محمدصادق حاجی تاروردی، مدیرکل دفتر امور فناوری استان های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این جلسه گفت: در سفرهای استانی و پس از تهیه گزارشی از نحوه حمایت ستادهای فناوری راهبردی از استان های کشور مشخص شد که برخی استان های کشور از حمایت کمتری برخوردار بودند و بیشتر طرح های کلان ملی فناوری و تسهیلات در استان های بزرگ هزینه شده است، به همین دلیل مصوب شد که برای این استان ها طرح کلان ملی فناوری تعیین شود.
تاروردی افزود: در راستای همین مصوبه برای 15 استان منتخب نامه ای ارسال شد که بر اساس اولویت ها و مزیت های نسبی استان طرح های کلان ملی فناوری خود را به معاونت علمی معرفی کرده و در صورت تایید معاونت، تسهیلات طرح کلان دریافت کنند که استان کرمانشاه نیز یکی از این استان ها است.
وی با اشاره به سفرهای استانی معاون علمی و فناوری رییس جمهوری بیان کرد: تاکنون 49 سفر استانی انجام شده که طی آنها بر راه اندازی خط ویژه ای برای کمک به استان های محروم کشور تاکید شده است و تعیین طرح کلان ملی فناوری برای استان های محروم نیز در راستای همین تصمیم است.
تاروردی اظهار کرد: اگر استان های منتخب طرح های کلان ملی فناوری خود را به معاونت علمی اعلام کنند، نبود توازن در ارائه تسهیلات در کشور از بین می رود و استان های کمتر برخوردار نیز از امکانات و خدمات معاونت علمی بهره مند خواهند شد.
تاروردی با اشاره به انواع خدمات ارائه شده توسط معاونت علمی گفت: معاونت علمی، خدمات مختلفی ارائه می کند که می تواند به توسعه فناوری در کشور کمک بزرگی کند به همین دلیل از استان های مختلف می خواهیم که در این زمینه مشارکت و طرح های خود را به این معاونت اعلام کنند تا توسعه فناوری در سطح کشور به صورت متوازن اجرا شود.