تزریق دی ان ای جایگزین بوتاکس می شود

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که تزریق دی ان ای می تواند جایگزین تزریق ماده سمی بوتاکس شود، زیرا قدرت صاف کردن چین و چروک‌ های پوست را دارد. دانشمندان مرکز پزشکی سرطان اندرسون در دانشگاه تگزاس می گویند این روش با تکیه بر درمان انقلابی که تولید کلاژن را افزایش می دهد، ایمن تر از بوتاکس است.

به گزارش سیناپرس، بوتاکس ماده ای است که طی سال های گذشته محبوبیت زیادی در جهان پیدا کرده و با فلج کردن عضلات عمل می کند. عوارض جانبی ناخوشایند استفاده از این ماده بسیار سمی می تواند شامل ضعف، مشکلات بینایی یا تنفسی، مشکل در صحبت کردن یا بلع و حتی – بسته به محل تزریق از دست دادن کنترل مثانه باشد.

در نقطه مقابل روش جدید تزریق دی ان ای حاوی اسید ریبونوکلئیک پیام‌ رسان آر ان ای و کپی ‌های تک رشته ‌ای از بخش کوچکی از دی ان ای است که هیچ ضرری برای انسان ندارد زیرا  این مولکول حامل یک کد ژنتیکی است که به سلول ها دستور می دهد تا پروتئین بسازند.

در آزمایش‌هایی که روی موش ‌های طاس انجام شد، محققان آنها را به مدت ۶۰ روز در معرض اشعه ماوراء بنفش قرار دادند تا چین و چروک بیشتری روی پوستشان ایجاد شود. پس از ۲۸ روز، پوست حیواناتی که mRNA را تزریق کردند، به اندازه موش هایی که در معرض اشعه ماوراء بنفش قرار نگرفته بودند، صاف شد.

برای ایجاد این درمان جدید، نویسندگان مطالعه حامل های کوچکی به نام EVs  یا وزیکول های خارج سلولیرا  از فیبروبلاست های پوست انسان توسعه دادند. این مطالعه اولین موردی است که استفاده موفقیت آمیز از EVs به عنوان یک درمان دارویی را نشان می دهد.

به گزارش سیناپرس، دکتر بتی کیم، استاد جراحی مغز و اعصاب، و از پژوهشگران ارشد این تیم مطالعاتی درباره روش فوق می‌گوید: این یک روش کاملاً جدید برای تحویل mRNA است. ما در مطالعه خود از آن برای شروع تولید کلاژن در سلول ها استفاده کردیم، روش ما این پتانسیل را دارد که یک سیستم تحویل برای تعدادی از درمان های mRNA باشد که در حال حاضر راهی برای رساندن آن به پوست وجود ندارد.

گفتنی است این ماده شیمیایی یک مولکول زیستی بسیار شکننده است که مهار قدرت آن را چالش برانگیز می کند. با این حال، استقرار گسترده واکسن‌های mRNA برای مبارزه با کووید-۱۹، پتانسیل آن را در پزشکی بسیار افزایش داده است. تحویل این ماده به حاملی نیاز دارد تا از مولکول های شکننده به درون سلول های هدف محافظت کند. این کار معمولا با استفاده از چربی های مصنوعی که باعث تحریک و التهاب می شوند انجام می شود.

به گزارش سیناپرس، کارشناسان معتقدند: فناوری فوق این پتانسیل را دارد که به عنوان یک پلت فرم جهانی تحویل mRNA برای درمان بیماری های مختلف فراتر از جایگزینی کلاژن عمل کند.

شرح کامل این مطالعات در آخرین شماره مجله تخصصی  Nature Biomedical Engineering منتشر شده است.

مترجم: نداجوادهراتی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا