تغییر یک و نیم متری طول و عرض جغرافیایی استرالیا
خودروهای خودران، پهپادهای کنترل از راه دور و حتی تراکتورهای بدون راننده برای فعالیت خود به سیستم های موقعیت یاب جهانی وابستگی خاصی دارند. حال این وابستگی به نحوی است که باید برای دقت و ایجاد امنیت مناسب برای آن، نقشه هایی بسیار دقیق مورد استفاده قرار بگیرد. برای درک ضرورت چنین نقشه هایی کافی است در نظر بگیرید که اگر یک پهپاد موقعیت قرار گیری یک دکل مخابراتی بزرگ را یک متر اشتباه تخمین بزند، به طور قطع ریسک بسیار بالایی برای برخورد با آن را خواهد داشت.
حرکت صفحات تکتونیکی موجب می شود تا کشور استرالیا در هر سال به میزان 7 سانتی متر حرکت داشته باشد و اگر این میزان را از سال 1994 که زمان ثبت آخرین داده های موقعیت یابی جهانی برای این کشور بوده است محاسبه کنیم، به رقم 154 سانتی متر خواهیم رسید.
در این میان کشور استرالیا به صورت واضحی برای مهیا سازی چنین اقدامی دست به انجام تغییراتی در طول و عرض جغرافیایی خود زده است. این کشور به صورت رسمی طول و عرض جغرافیایی خود را به میزان 1 متر و نیم تغییر خواهد داد تا دقت موقعیت یابی برای دستگاه های یاد شده به وضعیت بهینه برسد.
حال علت این تغییر مکانی چیست؟ در حقیقت حرکت صفحات تکتونیکی موجب می شود تا کشور استرالیا در هر سال به میزان 7 سانتی متر حرکت داشته باشد و اگر این میزان را از سال 1994 که زمان ثبت آخرین داده های موقعیت یابی جهانی برای این کشور بوده است محاسبه کنیم، به رقم 154 سانتی متر خواهیم رسید.
در حالی که 7 سانتی متر حرکت در استرالیا به هیچ عنوان قابل درک و لمس نیست، عدم رسیدگی به این تغییر در بازه های زمانی نزدیک به دو دهه می تواند دقت سیستم های موقعیت یابی را به شدت کاهش بدهد. با توجه به همین امر و همچنین سرعت پیشرفت فناوری های وابسته به موقعیت یابی، مسئولان این کشور به احتمال فراوان به زودی بازه زمانی این تغییرات را کاهش خواهند داد.
منبع: Cnet
ترجمه: آناهیتا عیوض خانی
No tags for this post.