چرا تلفن همراه علیرغم داشتن چند درصد باتری خاموش می شود

تلفن های همراه در دنیای امروزی ما به عنوان عناصری بسیار مهم به حساب می آیند و تقریبا در تمامی جوانب زندگی ما نفوذ کرده اند. با این وجود هنوز مشکل باتری به عنوان بزرگ ترین معضل پیش روی کاربران این دستگاه ها مطرح است. در این میان در بسیاری از موارد در حالی که تلفن همراه شما از وجود رقمی بین 3 تا 10 درصد باتری خبر می دهد، شاهد خاموش شدن دستگاه هستید.

اندازه گیری دقیق میزان انرژی باقی مانده در باتری های دستگاه های همراهی مانند تلفن های همراه و لپ تاپ ها عملا غیرممکن است و عددی که شما به عنوان باتری باقی مانده می بینید، تنها یک درصد تخمین زده شده است.

علت این امر چیست؟ دلیل علمی این امر بسیار ساده تر از چیزی است که ممکن است ما در ذهن خود داشته باشیم. برای نخستین دلیل باید گفت که اندازه گیری دقیق میزان انرژی باقی مانده در باتری های دستگاه های همراهی مانند تلفن های همراه و لپ تاپ ها عملا غیرممکن است و عددی که شما به عنوان باتری باقی مانده می بینید، تنها یک درصد تخمین زده شده است.

باتری های امروزی تلفن های همراه در حقیقت نسخه هایی بسیار کوچک از بمب هستند که از آنها برای تامین انرژی استفاده می شود، به همین دلیل نیز قرار دادن اجسام خارجی برای اندازه گیری انرژی در آنها عملا کار اشتباه و خطرناکی به حساب می آید. در این میان می توان گفت که یکی از دلایل خاموشی زودهنگام دستگاه ها عدم دقت عدد یاد شده است.

دیگر مورد دخیل در این امر این است که تلفن های همراه هوشمند معمولا به نحوی عمل می کنند که پیش از رسیدن باتری به خالی بودن کامل، دستگاه را خاموش می کنند تا تعدادی از عملکردهای ویژه دستگاه مانند ساعت درونی آن را فعال نگاه دارند. علاوه بر این نیز در طول زمان میزان بازدهی باتری کمتر می شود و محاسبات ریاضی برای تعیین درصد باتری باقی مانده نیز دقت خود را بیش از پیش از دست می دهند.

دیگر عامل شکل گیری چنین پدیده ای نیز این است که باتری تلفن های همراه در طول زمان با شکل گیری کریستال هایی در محیط داخلی خود همراه هستند که موجب می شود تا میزان ظرفیت باتری کاهش پیدا کند و به همین دلیل نیز دستگاه ممکن است زودتر از حد پیش بینی شده خاموش شود.

به این ترتیب اگر می خواهید که دستگاه شما خاموش نشود، به درصدها اطمینان نکنید و هنگامی که شاهد رسیدن باتری به 20 درصد هستید، یا دستگاه را به برق متصل کرده و یا از شارژرهای همراه استفاده کنید.

منبع: gizmodo

ترجمه: آناهیتا عیوض خانی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا