تحقیقات جدید پژوهشگران هشدار می دهد: افزودنی های غذایی که به کالباس و سوسیس ها رنگ و طعم جذابی می دهد، می تواند باعث ایجاد دیابت نوع ۲ در مصرف کنندگان شود.
به گزارش سیناپرس، تیمی از محققان فرانسوی در مطالعات جدید خود دریافتند که نیتریت ها و نیترات های موجود در سوسیس و کالباس خطر ابتلا به بیماری های متابولیک را افزایش می دهد. تولیدکنندگان این مواد غذایی معمولا از این نگهدارنده ها در گوشت پخته شده و سایر غذاهای فرآوری شده استفاده می کنند. این مواد با ممانعت از رشد میکروارگانیسم های مضر، ماندگاری محصولات را افزایش می دهند.
از سوی دیگر نیتریت ها و نیترات ها از تغییر رنگ و از دست رفتن رنگ قرمز گوشت جلوگیری می کنند و در عین حال طعم خوبی را به گوشت می دهند. این نتایج شواهد جدیدی را در زمینه بحثهای جاری در مورد نیاز به کاهش استفاده از افزودنیهای نیتریت در گوشت های فرآوریشده توسط صنایع غذایی ارائه کرده و به همین دلیل به مردم توصیه می شود که مصرف غذاهای حاوی افزودنی های بحث برانگیز از جمله نیتریت سدیم را محدود کنند.
برنارد سرور و دکتر ماتیلد توویر، محققین این تیم مطالعاتی در رابطه با موضوع فوق می گویند:نیتریت ها همچنین با ایجاد تومورهای سرطانی ارتباط دارند. این برای اولین بار است که نقش افزودنی های غذایی در اختلال عملکرد متابولیک و دیابت نوع ۲ در انسان بررسی شده است. این تیم به داده های جمع آوری شده از ۱۰۴ هزار و ۱۶۸ فرد بالای ۱۴ سال در فرانسه که از سال ۲۰۰۹ ردیابی شدهاند، دسترسی پیدا کرد.
به گزارش سیناپرس، محققان دریافتند: افرادی که به طور کلی نیتریت بیشتری دریافت می کنند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند.
شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی PLoS Medicine منتشر شده است.
مترجم: فاطمه کردی
No tags for this post.