نور درمانی جدید ابر میکروب ها را از بین می برد
یک روش نور درمانی جدید می تواند برخی از بدترین ابر میکروب های مقاوم به آنتی بیوتیک را که به گفته محققان استرالیایی می تواند برای میلیون ها نفر در سراسر جهان خطرناک باشد، از بین ببرد.
این روش درمانی که توسط محققان دانشگاه استرالیای جنوبی ساخته شده است، به طور قابل توجهی باکتریهای استاف طلایی و سودوموناس آئروژینوزا را از بین می برد. استاف طلایی و سودوموناس آئروژینوزا هر دو باکتری های بسیار قابل انتقالی هستند که معمولاً روی پوست افراد یافت می شوند، اما اگر وارد خون شوند، می توانند منجر به سپسیس یا حتی مرگ شوند.
به گفته محمد آواد (Muhammed Awad) پژوهشگر ارشد این مطالعات، بیماران بستری در بیمارستان ها به ویژه آنهایی که زخم دارند یا کسانی که از دستگاه تنفس مصنوعی استفاده می کنند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این باکتری ها بوده و اگرچه آنتی بیوتیک ها ممکن است کمک کنند، اما استفاده گسترده از آنها منجر به مقاومت میکروبی می شود که اغلب آنها را بی اثر می کند.
کلایو پرستیج (Clive Prestidge) یکی دیگر از محققان می گوید: فناوری فتودینامیک ما متفاوت عمل کرده و انرژی نور را برای تولید مولکول های اکسیژن بسیار واکنش پذیر به کار می گیرد که سلول های میکروبی را ریشه کن می کند و باکتریهای کشنده را بدون آسیب رساندن به سلولهای انسانی از بین می برد.
پرستیج در ادامه گفت: این فناوری نسبت به آنتی بیوتیکهای معمولی و سایر روش های نوردرمانی مزایای کلیدی دارد. او گفت: درمان جدید در روغنی انجام می شود که به عنوان لوسیون روی زخم مالیده می شود. هنگامی که نور لیزر به لوسیون اعمال شود، گونه های اکسیژن فعال ایجاد می کند که به عنوان جایگزینی برای آنتی بیوتیک های معمولی عمل می کند.
پروفسور پرستیج اظهار کرد:ترکیبات فوتواکتیو کنونی از حلالیت ضعیف در آب رنج می برند که به این معنی است که کاربرد بالینی محدودی دارند.
او تاکید کرد: رویکرد ما از لیپیدهای غذایی ساختن نانوحاملها برای ترکیب فوتواکتیو است که حلالیت و کارایی ضد باکتریایی آن را بسیار فراتر از یک ترکیب فرمول نشده بهبود می بخشد.
پرستیج افزود: این مولکول ها چندین سلول باکتری را به طور همزمان هدف قرار داده و از سازگاری و مقاوم شدن باکتری ها جلوگیری می کنند. بنابراین، این روش یک درمان بسیار موثرتر و قوی تر است.
به گزارش سیناپرس، محققان در خاتمه اضافه می کنند: نکته مهم این است که سلول های پوست انسان درگیر در روند بهبود زخم، قابلیت زنده مانی بیشتری را نشان دادند در حالی که باکتری های مقاوم به آنتیبیوتیک به طور کامل از بین رفتند. ابر میکروبهای مقاوم به آنتی بیوتیک سالانه جان میلیون ها نفر را در سراسر جهان می گیرند و تأثیر قابل توجهی بر اقتصاد جهانی دارند.
مترجم: کاظم فلاحی پناه
منبع: thenewdaily
No tags for this post.