نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

شناخت بیشتر نشانه های مسمومیت با مو نواکسیدکربن

سینا

یک کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیرواگیر گفت: مسمومیت بامونوکسیدکربن یاگازگرفتگی مسمومیتی ست که به خاطر تنفس گاز خطرناک مونوکسیدکربن ایجاد می شود. این نوع مسمومیت که به وسیله انواع وسایل گازسوز از جمله بخاری، آبگرمکن، پیک نیک وحتی زغال ایجادمی شود،بیشتردر زمستان دیده می شود.

به گزارش سینا پرس فارس، محسن ایزدی گفت: اگر دودکش یا تهویه یک مکان مسدود باشد، گاز مونوکسیدکربن منتشر شده از وسایل مذکور امکان خروج نمی یابد، در محیط ساختمان منتشر شده و سبب مسمومیت و در نهایت مرگ می شود. مرگ بر اثر گازگرفتگی را «مرگ خاموش» می نامند.

ایزدی ادامه داد، مونواکسیدکربن یک گاز بی رنگ و بی بو است که بر اثر احتراق ناقص انواع سوخت ها تولید می شود و می تواند باعث ایجاد آسیب در افراد شود. اهمیت موضوع اینجاست که این گاز به دلیل بی رنگ و بی بو بودن به سرعت می تواند علایم مسمومیت را در افراد ایجاد کند.

او خاطر نشان کرد مسمومیت با مونواکسیدکربن می تواند طیف وسیعی از علایم را شامل شود که در بیماری های مختلفی دیده می شود. بسیاری از این علایم شبیه به علایم سرماخوردگی است و اکثر افراد فکر می کنند به دلیل سردی هوا دچار سرماخوردگی شده اند و سعی در خوابیدن می کنند. ابتلای تمام افراد خانواده به علایمی شبیه به آنفلوانزا، بروز این مسمومیت در افراد را نشان می دهد.

این کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیرواگیر نشانه های اولیه مسمومیت با مونوکسید کربن را چنین توصیف کرد، سردرد، ضعف جسمانی، سرگیجه و بی قراری، تهوع و استفراغ، خواب آلودگی، کسلی و خستگی، همچنین
پس از گذشت دقایقی و افزایش میزان مسمومیت با مونواکسید کربن، علایم خطرناک تر بروز می کند از جمله: کبودی دست، دور لب ها و نوک انگشتان، تنگی نفس وبی هوشی.
محسن ایزدی در خصوص اقدامات پیشگیرانه را هکارههایی به نحو ذیل ارایه نمود،

۱.کنترل مسیر و منافذ دودکش قبل از راه اندازی بخاری، بهترین راه پیشگیری از بروز حوادث مسمومیت با مونوکسیدکربن به شمار می رود و دقت و توجه به داغ بودن دودکش نیز بهترین آزمایش سلامت دودکش است.

۲. داشتن کلاهک مخصوص (کلاهک H) برای دودکش در پشت بام ها برای جلوگیری از بروز خاموشی بخاری و به دنبال آن انتشار گاز مونوکسیدکربن اهمیت بالایی دارد.

۳. فراموش نکنیم استفاده از وسایل گرمایشی استاندارد در پیشگیری از این مسمومیت از اهمیت بالایی برخوردار است و بخاری های بدون دودکش به هیچ عنوان از تولید گاز مونوکسیدکربن جلوگیری نمی کنند.

ایزدی درخصوص اقدامات مهم در صورت بروز حادثه چنین گفت: خونسرد باشیم، با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیریم، از ایمنی صحنه مطمئن شویم، فرد مسموم را از محیط آلوده به هوای آزاد منتقل کنیم و یا در صورت عدم امکان، درها و پنجره ها را باز کنیم، بیمار را در حالت استراحت قرار داده و حرکت ندهیم، یقه پیراهن، کمربند و لباس های تنگ افراد مسموم را باز کنیم، راه هوایی بیمار را بررسی کنیم، در صورتی که بیمار بیهوش است او را به صورت خوابیده به پهلو نگه داریم و در صورت امکان، اکسیژن رسانی را شروع کنیم.

گزارش: محمدرضا قشقایی زاده

خروج از نسخه موبایل