رییس مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با تاکید بر اینکه استاد علی دوانی اگر وقایع نهضت انقلاب را تدوین نمی کرد، محققان نمی توانستند به نظریه پردازی انقلاب اسلامی بپردازد، از برگزاری نشست های متعدد برای معرفی ابعاد شخصیت وی در جشنواره فارابی خبر داد.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر رضا غلامی امروز در نشست تخصصی مورخ فرزانه؛ بزرگداشت شانزدهمین سالگشت ارتحال استاد علی دوانی با بیان اینکه بسیاری از نکات زندگی، اندیشه و خدمات این استاد فرزانه پنهان مانده است، افزود: برای شناسایی ابعاد شخصیت ایشان باید ده ها نشست برگزار شود و درباره آنها به بحث و بررسی نشست.
وی با اشاره به ابعاد شخصیت علمی استاد دوانی، اظهار کرد: وی هم شخصیتی بود که به تدوین سیره ائمه اسلامی و تاریخ فقه اقدام کرده بود و هم در ارتباط با تاریخ معاصر و انقلاب اسلامی کتابهایی را به رشته تحریر درآورده بود.
غلامی با اشاره به تدوین کتاب ۱۰ جلدی “نهضت روحانیون ایران” از سوی استاد دوانی، خاطر نشان کرد: این کتاب یکی از آثار ارزشمند است که اکثر افراد نسل انقلاب با آن آشنایی دارند.
رییس مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با تاکید بر اینکه این استاد فرزانه به بسیاری از شبهات تاریخ اسلام پاسخ داده است، اظهار کرد: وی همچنین نسبت به افسانه زدایی از تاریخ اهتمام ویژه ای ورزیده است و هیچ فرآیندی از نهضت امام خمینی از چشمان تیزبین وی دور نمانده است.
غلامی، تاکید کرد: اگر این وقایع از سوی استاد دوانی تدوین نمی شد، محققان امروز نمی توانستند به نظریه پردازی انقلاب اسلامی بپردازند؛ چرا که وی وقایع نهضت انقلاب اسلامی را در همجواری با شخص اول انقلاب انجام داده است.
وی دوانی را مورخ تحلیل گر دانست که تنها به بیان روایت بسنده نمی کرد، بلکه به عنوان مجتهد تاریخی وارد تحلیل های عالمانه می شد و این امر را یکی از امتیازات این استاد دانست.
غلامی ادامه داد: استاد دوانی در زمینه روایت وقایع تاریخی تعصب داشت، ولی در بیان آنها دچار سیاست زدگی جانبدارانه نمی شد.
رییس مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم خاطر نشان کرد: ما در دبیرخانه جشنواره فارابی وظیفه خود می دانیم که حق این استاد را ادا کنیم و در کارهای متکثری که در آینده طراحی می شود، این نوع نشست ها را بیشتر برگزار کنیم.
وی از برگزاری مراسم گرامیداشت استاد دوانی در جشنواره فارابی خبر داد.
No tags for this post.