انار، درمانی برای عارضه چاقی در زنان یائسه
محققان ایرانی در پژوهشی جدید نشان داده اند؛ استفاده از مکمل میوه محبوب انار در کنار برخی تمرینات ورزشی مقاومتی در منزل، می تواند اثرات قابل توجهی بر بهبود وضعیت زنان چاق یائسه داشته باشد.
به گزارش سیناپرس، شیوع چاقی و اضافه وزن به علت سبک زندگی شهرنشینی، عادات غذایی نادرست و گسترش بالای بی تحرکی و عدم فعالیت بدنی به میزان زیادی در سراسر دنیا رو به گسترش است. چاقی و اضافه وزن به طور خاص، پنجمین عامل مرگ و میر در دنیا هستند و سالانه دستکم 2.8 میلیون نفر از بزرگسالان جهان به دلیل اضافه وزن و چاقی، جان خود را از دست میدهند. چاقی به عنوان یک عامل خطر برای برخی از بیماری های مزمن از جمله بیماری قلبی، سرطان، سکته مغزی، بیماری های مزمن تنفسی و دیابت در نظر گرفته میشود.
به گفته متخصصان، علاوه بر این موارد چاقی باعث برخی بیماریهای روان شناختی مانند انزوای اجتماعی، کاهش عزت نفس و اختلال در یادگیری؛ بیماری های تنفسی نظیر آسم، عدم تحمل تمرینات سخت ورزشی و حبس نفس؛ بیماری های ارتوپدی مانند کمردرد و لرزش دیسک و بیماریهای زادآوری مانند تنبلی تخمدان و قاعدگی های غیر معمول می شود. در این میان، برخی محققان تفاوت های جنسیتی را نیز در این خصوص یافته اند. برای مثال، زنان چاق در مقایسه با مردان چاق و همچنین در مقایسه با همتایان با وزن طبیعی خود، درصد بالاتری از افکار خودکشی و افسردگی را دارند. همه این موارد باعث شده که دانشمندان به طور مداوم درصدد یافتن راه هایی برای غلبه بر این عارضه مهم باشند.
در این راستا، محققانی از دانشگاه بیرجند و دانشگاه علوم پزشکی این شهر، مطالعه ای را انجام داده اند که در آن، تأثیر تمرین ورزشی در منزل و مصرف مکمل انار بر زنان یائسه دارای اضافه وزن و مبتلا به مشکل چاقی بررسی شده است.
در این تحقیق، 60 زن یائسه دارای اضافه وزن و چاق با شاخص توده بدن بیشتر از 25 کیلوگرم بر متر مربع در محدوده سنی 45 تا 65 سال شرکت داشته اند. به گزارش سیناپرس، مدت تمرینات مقاومتی طراحی شده برای این افراد، چهار هفته و شامل 28 جلسه 90 دقیقهای در منزل بود. زنان فوق همچنین از مکمل انار در رژیم تغذیه ای خود استفاده کردند.
نتایج این پژوهش نشان داد: مصرف مکمل انار همراه با تمرینات مقاومتی در منزل می تواند باعث کاهش استرس اکسایشی شود و از این طریق، از مشکلات مربوط به چاقی جلوگیری نماید.
در این باره، مهدی مقرنسی، پژوهشگر گروه فیزیولوژی ورزشی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه بیرجند و همکارانش می گویند: یافتههای مطالعه ما حاکی از آن هستند که مصرف مکمل انار به همراه تمرین در منزل اثر قابل توجه و معناداری بر وضعیت استرس اکسایشی در زنان یائسه دارای اضافه وزن و چاق دارد و خواص دارویی میوه شگفت انگیز انار، نقشی ویژه در این بهبود دارند.
آن ها افزوده اند: انار از قدیمی ترین میوه های شناخته شده و بومی خاورمیانه است و در حال حاضر از آن برای اهداف درمانی مختلفی استفاده می شود. این میوه به دلیل داشتن مواد ضد اکسیدانی، ترکیبات فنولی، فلاونوئید و همچنین آنتوسیانین می تواند از برخی اختلالات در بافت ها از جمله بافت خون ساز پیشگیری کند و باعث سرعت تکثیر سلول ها شود.
این یافته های پژوهشی که استفاده از اثرات دارویی میوه محبوب انار را در کنار تمرینات ورزشی برای رفع چاقی و مشکلات ناشی از آن در زنان یائسه توصیه می کنند، در مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند منتشر شده اند.
گزارش: محمدرضا دلفیه
No tags for this post.