نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

گردشگری خوراک، با طعم شیراز به‌ یادماندنی است

سینا

مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور گفت: در سفر به شیراز و در گردشگری باید طعم فالوده، کلم‌پلو و آش سبزی شیراز را بچشیم. این طعم‌ها سفر را به‌یادماندنی و برند می‌کنند.
به گزارش سینا پرس فارس، سید مصطفی فاطمی در سلسله کارگاه‌های تئوری و علمی دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری پارس که در هتل چمران شیراز برگزار شد، افزود: امسال در بحث صنایع‌دستی رویکرد حمایتی داریم و در استان فارس سعی شده است از امکانات شهرداری‌ها و معین‌های اقتصادی استفاده شود تا فعالان صنایع‌دستی و گردشگری با هزینه کمتری بتوانند شرکت کنند و وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هم مشوقی در نظر گرفته است که با موافقت مجمع نمایشگاه‌ها و تصمیم سه وزیر مربوطه، امسال زمین نمایشگاه نیم‌بها و ابلاغ‌شده است.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی افزود: این کار در حمایت از استان‌ها اقدام خوبی به شمار می‌رود و بخش خارجی نمایشگاه هم به‌صورت ویژه و با امکان تهاتر شرکت می‌کنند.
او ادامه داد: رویکرد وزارتخانه به سمت تخصصی شدن رفته است و استفاده از همه ظرفیت‌های گردشگری مورد تأکید است.
فاطمی افزود: کشور ما موقعیت فرهنگی و هویت دیرینه‌ای دارد و میزهای تخصصی متعددی در کشور شکل‌گرفته که یکی از آن‌ها میز گردشگری خوراک است و فدراسیون گردشگری خوراک میزهای متعددی را تشکیل داده است.
وی تأکید کرد: ارتباطات مؤثری در حوزه خوراک این فدراسیون شکل داده است و در یک سال گذشته در ارمنستان، عمان، پاکستان، هند، افغانستان و ایران در بحث خوراک شکل‌گرفته و محورهای گردشگری خوراک شناسایی و تورهای گردشگری خوراک بسته‌شده است.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی تأکید کرد: رشته گردشگری خوراک باهمت میزها شکل‌گرفته است و رویکرد جدیدی در گردشگری ایران در بحث گردشگری خوراک انجام و در نمایشگاه گردشگری استان فارس که دومین برند نمایشگاه گردشگری در کشور است، از این ظرفیت استفاده‌شده است. او گفت: در بحث گردشگری ادبی هم فارس سابقه خوبی دارد و امروز گردشگری ادبی با محوریت فارس فعالیت خود را آغاز نمود.
وی ادامه داد: میز تخصصی گردشگری شعر و ادبیات، داستان‌سرایی و میز مفاخر و اسطوره‌ها و گردشگری ادبی آغازشده است و هدف این میز شناسایی المان‌هایی است که از مفاخر ادبی در قالب خانه‌های مفاخر ادبی، معابر و … به یادگار مانده است.
فاطمی با تأکید بر اثرات احصای محورهای ادبی و رویدادهای ادبی در تقویم گردشگری گفت: اطلس گردشگری ادبی ایران و صدور کارت گردشگران تخصصی ادبی و تولید محتوا در این زمینه و کمک به مشاوران تخصصی در حوزه ادبی در کنار شهرداری‌ها موردتوجه قرار دارد.
فاطمی افزود: استان فارس در گردشگری عشایر هم نگاه ویژه‌ای داشته و قوی‌ترین پروپوزال در این زمینه از فارس ارسال‌شده است.
فاطمی شهرها را دارای بو، طعم و مزه دانست و بیان کرد: اگر طعم کلم‌پلوی شیرازی و آش سبزی و پالوده و شربت آب‌لیموی شیراز را چشیدیم یعنی طعم شیراز را تجربه و بوی بهارنارنج و نرگس تداعی بوی شیراز است. او اظهار نمود: شاه‌چراغ (ع) هویت مذهبی شیراز است و خاطرنشان کرد که حواس پنج‌گانه ما در هر شهری در گردشگری باید سفر را درک کند.

گزارش: محمدرضا قشقایی زاده

خروج از نسخه موبایل