هورمونهای مردانه میتوانند بر تومورزایی سرطان لوزالمعده مؤثر باشند
نتایج یک پژوهش نشان میدهد، هورمونهای مردانه میتوانند بر تومورزایی سرطان لوزالمعده مؤثر باشند. شناسایی ژنهایی که میتوانند میان جنسیت و پیشرفت یا مهار سرطان پانکراس ارتباط برقرار کنند، ممکن است به توسعه رویکردهای منجر به کاهش بروز این نوع سرطان کمک کند.
سرطان لوزالمعده یا پانکراس یکی از مهمترین دلایل مرگ و میر مبتلایان به سرطان در سراسر جهان است. میزان ابتلا و مرگ ناشی از این سرطان در برخی نقاط جهان، در مردان بالاتر است.
با وجود همه تلاشهای صورتگرفته، کارایی روشهای درمانی موجود اندک است و در بسیاری از بیماران، مقاومت دارویی روی میدهد. علاوه بر این، دلایل مولکولی که باعث رواج بیشتر سرطان لوزالمعده در میان مردان میشود، چندان شناختهشده نیست.
دست یافتن به دانش کافی در خصوص ارتباط احتمالی میان جنسیت و سرطان پانکراس میتواند اطلاعات مهمی از چگونگی اثر برهمکنشهای بین مولکولی در آغاز و پیشرفت سرطان لوزالمعده فراهم کند.
با هدف بررسی اثر احتمالی آندروژن (هورمون جنسی مردانه) بر تومورزایی، دکتر مسعود وثوق، دکتر سارا طالع احمد، رویا رمضان خانی و همکارانشان در پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی، پژوهشکده سلولهای بنیادی لوون بلژیک، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه تکنولوژی سیدنی و پژوهشکده کارولینسکا سوئد طی پژوهشی، افزایش و کاهش بیان ژنهایی که دارای محل اتصال اختصاصی برای استروژن و/ یا آندروژن هستند را مورد بررسی قرار دادند.
نتایج بهدست آمده نشان داد، هورمونهای مردانه از روشهایی مانند تنظیم بیان عوامل رونویسی GLI و نقش بالقوه تستسترون در برهمکنش ماتریکس خارج سلولی- سلول میتوانند بر تومورزایی مؤثر باشند. علاوه بر این، فرایند زیستی هدایت آکسونی، با توجه به افزایش بیان ژن، در بیماران مرد برجستهتر است.
به گفته پژوهشگران، شناسایی ژنهایی که میتوانند میان جنسیت و پیشرفت یا مهار سرطان پانکراس ارتباط برقرار کنند، ممکن است به توسعه رویکردهای منجر به کاهش بروز این نوع سرطان کمک کند.
نتایج این پژوهش که در نشریه بینالمللی Frontiers in Genetics منتشر شده است.
No tags for this post.