نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

مرکز نوآوری و فناوری شهرداری مورد عنایت شهردار محترم و معاونین خود قرار گیرد

شیراز

رئیس کمیسیون هوشمندسازی، فناوری های نوین و اطلاعات شورای اسلامی شهر شیراز گفت: جذب منابع مالی استانی و ملی اختصاص داده شده به شرکت های دانش بنیان فقط از راه تعریف پروژه های نوآورانه و یا خرید محصولات فناورانه از این شرکت ها امکان پذیر است و باید شهرداری برنامه جدی در این زمینه داشته باشد.

به گزارش سینا پرس فارس، مهدی نصیری گفت: جذب منابع صندوق نوآوری و شکوفایی شیراز نسبت به کلان شهرهای دیگر و عدم مداخله شهرداری به عنوان سهامدار این صندوق در این سال‌ها جای بحث و تامل دارد که چرا این قصور صورت گرفته؟ حتی سهام شهرداری شیراز در این صندوق به زودی به یک سوم خواهد رسید. نه تنها استفاده نداشتیم در این سال‌ها بلکه کمکی هم به تقویت آن نکرده‌ایم. می بایست فعالیت‌ها و اقدامات دونده تازه‌نفس شهرداری شیراز یعنی مرکز نوآوری و فناوری مورد عنایت شهردار محترم و معاونین خود قرار گیرد و دستورات لازم به منظور تقویت و تثبیت فعالیت های مثبت آن مرکز بردارند و ضعف‌ها را برطرف کنند و تصمیمات و فعالیت‌های آن مرکز را به رسمیت بشناسند. نصیری افزود، معاونت علمی ریاست جمهور بعضاً ۵۰ درصد هزینه‌های سازمان‌هایی که از شرکت‌های دانش بنیان حمایت می‌کنند و محصولات آنان را خریداری میکنند را تقبل می‌کند. در حال حاضر مبلغ قابل توجهی از هزینه حمل و نقل هوشمند شهر اصفهان را معاونت علمی تقبل کرده است. چون به عنوان شهر اول پیشتاز بوده معاونت علمی نصف هزینه‌ها را تقبل کرده است. یا کارخانه نوآوری مشهد با حدود ۳ هزار هکتار فضا با کمک معاونت علمی تجهیز شده است و نیازسنجی‌های عمومی از طریق این مرکز اعلام می‌شود. در مقایسه با تهران، مشهد اصفهان و تبریز که جذب منابع مالی قابل توجهی دارند عملکرد شهرداری شیراز ضعیف و نمره منفی آن نشان از اولویت نبودن موضوعات نوآوری در بدنه شهرداری است.

او افزود، شهرداری شیراز با تاخیر زیاد نسبت به ایجاد مرکز نوآوری با حداقل فضا و امکانات و عدم حضور شهرداری به عنوان یک مهره تاثیر گذار و قدرتمند در اکوسیستم نوآوری شهر باعث عقب ماندگی کلانشهر شیراز در چرخه ایجاد شرکت‌های دانش بنیان و بهره‌وری مناسب از آن‌ها شده است. عدم جذب منابع مالی معاونت علمی ریاست جمهوری در جهت کمک به چرخه اقتصادی شرکت‌های فناور شهر شیراز بخشی از این عقب‌ماندگیست. شهرداری با ورود جدی‌تر در این عرصه نه تنها باعث جلوگیری از خروج نخبگان از شیراز به دیگر کلان‌شهرها می‌شود بلکه می‌تواند به پروژه های خاص و منحصر به فرد خود سرعت ببخشد و با هزینه های کمتر اهداف خود را محقق کند. در سالی که مقام معظم رهبری با عنوان دانش بنیان نامگذاری کرده‌اند باید دستگاه‌ها نگاه ویژه‌تری به این مسائل داشته باشند و فرصت خوبی است که شیراز این عقب ماندگی چندین ساله اکوسیستم نوآوری خود را برطرف کند و شهرداری به عنوان یک مشتری بالقوه محصولات نوآورانه نقش مهمی در تقویت این عرصه خواهد داشت.

وی ادامه داد، خواهش من این است که اول شهردار محترم در مجموعه شهرداری کلیه ادارات و معاونت‌های شهرداری را ملزم به توسعه بحث دانش بنیان کند و عملکرد سازمان حمل و نقل ریلی ادامه دار باشد و این کار خوب را اجازه ندهند متوقف شود. در کنارش از استاندار محترم تقاضامندم که کلیه مدیران در سال جاری گزارشی راجع به حمایت‌هایشان در راستای قانون حمایت از بحث دانش بنیان را گزارش کنند و همچنین فعالیت‌هایی را که در حوزه دانش‌بنیان وجود دارد در کلیه دستگاه‌های استانی داشته باشیم. آمارهای نگران‌کننده‌ای از جذب بودجه‌های معاونت علمی و بودجه هایی در راستای حمایت از دانش بنیان داریم که این نیاز را می‌طلبد که مسئولین مرتبط با این زمینه در استان فعالیت زیادی داشته باشند. در سال جاری ما فقط ۲۵ میلیارد تومان توسط ۶۵ شرکت استان فارس برای جذب دانش بنیان تسهیلات گرفتیم که بودجه کشوری چند ده برابر این مبلغ بوده است خواهشمندم این موضوع را هم از طریق استانداری بتوانیم پیگیری کنیم.

گزارش: محمدرضا قشقایی زاده

خروج از نسخه موبایل