به همین دلیل بررسی مزایا و معایب رشته روانشناسی، میتواند بسیاری از افراد را در داشتن یک انتخاب شغلی یا تحصیلی مناسب یاری نماید. در این مقاله ضمن بررسی مزایا و معایب رشته روانشناسی، به درآمد رشته روانشناسی در ایران نگاهی خواهیم انداخت. پیشنهاد میکنیم پیش از اینکه بهعنوان یک مشاور یا روانشناس بالینی مشغول به کار شوید، حتما ادامه این مقاله را مطالعه نمایید.
معرفی رشته روانشناسی
مطالعه رفتار انسانها و بررسی مسائلی مانند هوش، شخصیت، انگیزه، ادراک و احساسات، در حوزه کار روانشناسی است. علم روانشناسی به دلیل تأثیر گستردهای که بر جنبههای مختلفی از زندگی افراد دارد، دارای کاربرد فراوانی در حوزههای مختلف تحصیلی، شغلی، خانواده و ازدواج است.
به شکلی که حتی برخی از گرایشهای روانشناسی، برای مشاوره و درمان بیماران و مسائل روانشناختی آنها مورداستفاده قرار میگیرند. درنتیجه میتوان این رشته را همانند رشته روانپزشکی، یکی از نیازهای ضروری حوزه بهداشت و درمان دانست.
شما میتوانید با تحصیل در رشته روانشناسی و انتخاب یکی از گرایشهای این حوزه، به شکل حرفهای وارد بازار کار شوید. از گرایشهای روانشناسی میتوان به روانشناسی بالینی و روانشناسی عمومی اشاره کرد. همچنین برای مشاهده آگهی استخدام رواشناس در بیمارستان، مراکز مشاوره و…، میتوانید به لینک مورداشاره مراجعه کنید.
یک روانشناس یا مشاور با داشتن تواناییهایی مانند مهارتهای ارتباطی قوی، قدرت حل مسئله و توانایی تصمیمگیری، میتواند به شناختی دقیق از دلایل وقوع یک رفتار در فرد پی ببرد. درنتیجه روانشناسان مختلف مانند روانشناسان بالینی میتوانند با ارائه مشاوره، در تصمیمگیریهای مختلف به افراد کمک کرده و مشکلات آنها را برطرف نمایند.
مزایا و معایب رشته روانشناسی
یکی از مهمترین مواردی که باید پیش از انجام انتخابهای تحصیلی و شغلی موردتوجه قرار گیرد، توجه به مزایا و معایب فعالیت در حوزههای کاری مختلف است. در این بخش از مقاله قصد داریم تا به مزایا و معایب رشته روانشناسی نگاهی بیندازیم.
مزایای رشته روانشناسی
یکی از مزیتهایی که برای کار و تحصیل در حوزه روانشناسی وجود دارد، وجود رضایت شغلی است. بهعنوان یک روانشناس شما به افراد مختلف کمک میکنید تا بتوانند راهحلهای مناسبی برای برطرف نمودن مشکلات تحصیلی و شغلی خود پیدا کنند.
در حقیقت با ارائه راهحلها و مشاورههای لازم به مراجعهکنندگان خود، حس رضایت را در آنها تقویت میکنید. به شکلی که مشاورههای شما موجب ارتقای کیفیت زندگی و روابط بین فردی در زندگی افراد مختلف میشود. درنتیجه شما در شغل روانشناسی، روزانه این انرژی مثبت را از مراجعهکنندگان خود دریافت میکنید. از دیگر مزایای رشته روانشناسی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- وجود فرصتهای شغلی مختلف در بازار کار
- درآمد بالا و حقوق روانشناس در بیمارستان، مراکز درمانی و مشاوره
- انعطافپذیری در ساعات کاری
- ملاقات با افراد مختلف و کسب تجربههای کاری فراوان
معایب رشته روانشناسی
یکی از معایبی که در شغل روانشناسی وجود دارد این است که این حرفه، میتواند ازنظر احساسی و عاطفی فرد روانشناس را با چالشهای مختلفی مواجه کند. از دیگر معایب شغل روانشناسی میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- صرف زمان و انرژی بسیار زیاد برای ارائه مشاوره و کمک به مراجعهکنندگان و مددجویان
- وجود اضافهکاریهای غیرقابلپیشبینی
- انجام فعالیتها و وظایف کاری در یک شغل انفرادی
درآمد رشته روانشناسی در ایران
بر اساس یک نظرسنجی که با توجه به نظرات فارغ التحصیلان رشته روانشناسی و فعالان این حوزه تحصیلی و کاری انجام شده است، متوسط درآمد رشته روانشناسی در ایران مشخص گردید. بر این اساس متوسط درآمد یک روانشناس در تهران برای سال 1401، مبلغی در حدود 6.2 میلیون تومان در ماه اعلام شده است.
همچنین متوسط درآمد یک روانشناس در سایر شهرهای بزرگ برای سال 1401، مبلغی بهاندازه 5.7 میلیون تومان در ماه گزارش شده است. این در حالی است که در همین سال یک روانشناس در شهرهای کوچک، مبلغی بهاندازه 3.6 میلیون تومان در ماه را بهعنوان حقوق و دستمزد خود به کارفرما پیشنهاد داده است.
جمعبندی
در این مقاله به معرفی رشته روانشناسی پرداختیم. به شکلی که با اشاره به مزایا و معایب رشته روانشناسی، به متوسط درآمد رشته روانشناسی در ایران نگاهی انداختیم. امیدواریم با بررسی دقیق مزایا و معایب رشته روانشناسی و در نظرگیری ویژگیهای شخصیتی و مهارتهای خود، بتوانید بهترین مسیر شغلی و تحصیلی را انتخاب نمایید.
رپورتاژ آگهی
No tags for this post.