علیرغم اینکه سرطان یکی از کشنده ترین بیماری هایی است که درمان موفق آن به شدت به تشخیص زودهنگام متکی است، روش های موثر برای شناسایی همزمان بسیاری از سرطان ها به سختی قابل دستیابی است.
به گزارش سیناپرس، محققان دانشگاه فناوری چالمرز روشی را ابداع کرده اند که می تواند به راحتی انواع مختلفی از سرطان ها را در مراحل اولیه تشخیص دهد. این سرطان ها شامل انواعی از این بیماری هستند که در حال حاضر تشخیص آن ها دشوار است.
در حال حاضر، روش های آزمایشی تعیین شده فقط می توانند سرطان های مختلف را به طور جداگانه آزمایش کند. گفتنی است تکنیک های تشخیص زودهنگام چندگانه سرطان روی ژنتیک تمرکز می کند و قطعات دی ان ای را از تومورهای در گردش خون اندازه گیری می کند. با این حال، روش های فعلی مورد استفاده در مراکز پزشکی، توانایی یافتن سرطان های مرحله I را محدود کرده و این تکنیک ها در عموما در محدوده سرطان هایی که می توانند تشخیص دهند نیز دارای نواقص و کاستی هستند.
محققان این تیم مطالعاتی راهی برای آزمایش با روشی مقرون به صرفه تر و موثرتر بر اساس تجزیه و تحلیل متابولیسم انسان، کشف کرده اند.
به گزارش سیناپرس، دکتر فرانچسکو گاتو، از پژوهشگران این مطالعه، استاد دانشکده بیولوژی دانشگاه چالمرز در این رابطه می گوید: باید توجه داشت که این روش قبلاً کشف نشده بود و به لطف این واقعیت که ما توانستیم آن را در جمعیت زیادی آزمایش کنیم، میتوانیم نشان دهیم که در یافتن سرطانهای مرحله اول انواع سرطان های موجود، مؤثر است.
تست جدید چگونه کار می کند؟
این روش بر اساس کشفی است که تقریباً یک دهه پیش انجام شده است. روش تشخیصی فوق بر این اساس عمل می کند که چگونه گلیکوزامینوگلیکان ها در بدن افراد عمل می کنند. این ماده، نوعی قند جدایی ناپذیر متابولیسم بوده و نشانگرهای زیستی قوی برای تشخیص سرطان غیرتهاجمی به شمار می رود.
محققان یک روش یادگیری ماشینی ایجاد کردند که از الگوریتم هایی برای یافتن تغییراتی در این قندها استفاده می کرد که نشانه ای از توسعه سرطان است. این آزمایش نیاز به مقدار کمی خون یا ادرار فرد دارد که آن را به یک روش آسان تر و در دسترس تر تبدیل می کند.
دکتر گاتو در این رابطه می گوید: این واقعیت که این روش نسبتاً ساده به این معنی است که هزینه ها به طور قابل توجهی پایین خواهد بود و در نهایت افراد بیشتری را قادر می سازد تا به تست های تشخیصی دسترسی داشته و در آن شرکت کنند.
به گزارش سیناپرس، این مطالعه شامل ۱۲۶۰ شرکت کننده بود و محققان از طریق آزمایش ها دریافتند که این روش می تواند با موفقیت تمام ۱۴ نوع سرطان آزمایش شده را شناسایی کند. بررسی های انجام شده همچنین نشان داد که در مقایسه با آزمایشهای دی ان ای، این روش دو برابر بیشتر قادر به تشخیص سرطان ها مراحل اولیه در افراد بدون علامت قابل تشخیص است.
شرح کامل این یافته ها در آخرین شماره مجله تخصصی Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.
مترجم: نیروانا محمدحسینی
No tags for this post.