پروژههای دانشجویان برای رفع نیازهای کشور هدایت میشوند
سرپرست معاونت نوآوری و تجاریسازی فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری رویداد ملی مساله محور «شروع» با هدف هدایت تحصیلی پروژه ها و پایاننامهها برای رفع نیازها و چالش های کشور برگزار میشود.
حمید ذوالفقاری روز دوشنبه افزود: در این طرح، دانشجوها و اساتیدی که قلبش برای پیشرفت کشور میتپد، فرصتی پیدا میکنند که در کشورشان نیازهای واقعی را رفع کنند و در کنار آن توانمندی و دانش خود را هم ارتقا دهند.
وی به رویداد مساله محور شروع اشاره و خاطرنشان کرد: برای توسعه اقتصاد دانشبنیان در کشور نیاز داریم که دانشگاهها به تسریع توسعه فناوری در کشور کمک کنند و پس از تجربه های فراوان به این نتیجه رسیدیم که برخی از مسایل کشور در دانشگاهها به خوبی تعریف نمیشود و دانشگاهها به سمت حل مسائل اساسی و کلیدی کشور هدایت نمیشوند.
شروع تیم سازی از مهم ترین اهداف رویداد است
سرپرست معاونت نوآوری و تجاریسازی فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری ادامه داد: رویداد مساله محور شروع ۲ هدف ارزشمند دارد، نخست اینکه در جریان این رویداد، جامعه دانشگاهی با مسایل کشور آشنا می شوند، دومین هدف این رویداد، تیم سازی است. افراد در این رویداد کار تیمی با هدف مشخص را تمرین میکنند و فرا میگیرند و پس از آن هم اگر راغب به ادامه همکاری باشند حتی اگر طرحشان موفق نشد، باز هم به عنوان فرد موثر در رفع چالشها، در تیمهای دیگرها از آنها کمک میگیریم.
ذوالفقاری با تاکید بر اینکه به طور کلی این طرح در جهت هدایت تحصیلی دانشجوها در راستای پیشبرد اهداف کشور اجرا میشود، گفت: مهم ترین هدف از برگزاری رویداد مساله محور شروع این است که دانشجوها در پروژه ها و پایاننامههای خود با حل مسایل واقعی کشور آشنا شوند و حل مساله واقعی را تمرین کنند.
وی همچنین اظهار داشت: با برگزاری چنین رویدادی منابع حمایتی معاونت علمی ریاست جمهوری به صورت هدایت شده و هدفمندتر جهت حل مسایل کشور تخصیص پیدا میکند.
سرپرست معاونت نوآوری و تجاریسازی فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با بیان اینکه تاکنون رویداد شروع در سه دانشگاه برگزار شده است گفت: بازخوردها در این دانشگاه ها خوب بوده است و از این رو در نظر داریم که این طرح را به دانشگاه های سراسر کشور که علاقه مند به اجرای آن هستند، تسری دهیم.
ذوالفقاری با یادآوری اینکه رویداد مساله محور «شروع» نسبت به طرحهای گذشته معاونت اهداف متفاوت و جدیدی را دنبال میکند، به کانونهای هماهنگی ارتباط دانشگاه با صنعت اشاره کرد و افزود: در کانون های ارتباط دانشگاه با صنعت، یک پروژه در صنعت از طریق یک استاد یا عضو هیات علمی به دانشگاه ارجاع میشود و از این طریق استاد با کمک دانشجوهای خود برای رفع مشکل تلاش میکنند. اما در رویداد شروع، یک پروژه تعریف شده و سپس به اجزای کوچکی خرد میشود.
وی تصریح کرد: موضوع برای تمامی اعضا از جمله دانشجو و استادها مطرح میشود و هر کسی از دید خود به موضوع نگاه میکند. در این رویداد ممکن است موضوعی بین رشتهای یا چند رشتهای بوده و نیاز به فعالیت چندین گروه روی موضوع باشد.
رویداد مساله محور شروع برون سپاری و به بخش خصوصی واگذار شده است
سرپرست معاونت نوآوری و تجاریسازی فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با بیان اینکه اغلب فعالیتهای معاونت علمی از طریق برون سپاری انجام میشود، گفت: این رویداد نیز توسط بخش خصوصی و منتورهای جوان و با تجربه برگزار میشود. در این رویداد، مجموعههایی متشکل از جامعه دانشجویان و اساتید که بیرون از دانشگاه دارای شرکت مرتبط هستند یا تجربههای مشابه دارند و به طریقی میتوانند نیازهای صنایع را شناسایی کنند، متولی ایجاد یک سری از رویدادها و تشکیل جمعهایی میشوند که افراد در آنها مسائل واقعی کشور را به اشتراک میگذارند.
ذوالفقاری خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲ مجموعه از بخش خصوصی دانش بنیان برای برگزاری این رویداد انتخاب شده که در صورت علاقه و واجد شرایط بودن مجموعههای بیشتر، امکان افزایش مجموعهها حتی به ۱۰ مجموعه همکار را هم داریم.
به گزارش معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، رویداد ملی مساله محور «شروع»، رویدادی دانشگاهی است که با حمایت این معاونت برگزار میشود.
هدف از برگزاری این رویداد کمک گرفتن از جامعه دانشگاهی جهت یافتن راه حل مناسب برای مسایل و مشکلات واقعی کشور است. همچنین این رویداد در نظر دارد با توسعه فعالیت های خود به نقش آفرینی دانشگاه ها و دانشجویان در تحقق اقتصاد دانش بنیان کشور کمک کند.
No tags for this post.