مدیر فناوری اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان از راهاندازی سرویس ذخیرهساز ابری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان خبر داد.
محمدامین ایراندوست اظهار کرد: محاسبات ابری که از سال ۲۰۰۵ در دنیای کامپیوتر معرفی شد در حقیقت ادامهدهنده نسلهای قبل از خود یعنی ابرکامپیوترها، محاسبات خوشه و محاسبات توری است.
وی افزود: امروزه محاسبات ابری در دنیای کامپیوتر بسیار پررنگ بوده و هدف از محاسبات ابری ارائه سرویسهای متنوع به کاربران در بستر اینترنت است.
ایراندوست ادامه داد: در ابتدای پیدایش این مبحث تمرکز بر ارائه3 نوع سرویس، زیرساخت، سکو و نرمافزار به کاربر بوده و بعدها تنوع در ارائه سرویسها بیشتر و بیشتر شد به صورتی که هدفگذاری آینده این است که ارائه هرگونه خدمات قابلارائه بر بستر اینترنت (مانند بستر ذخیرهسازی، دیواره آتش، شبکه، داده، پایگاه داده، تست و …) در این سرویس صورت پذیرد.
مدیر فناوری اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان عنوان کرد: سرویس ذخیرهسازی ابری در حقیقت هارددیسک همراه است که به راحتی میتوان در آن ذخیره و بازیابی اطلاعات را انجام داد. علاوهبرآن میتوان فایلها یا پوشهها را به اشتراک گذاشت.
وی گفت: ازآنجاکه این سرویس در همه دستگاههای قابل اتصال به اینترنت قابلدستیابی بوده استفاده از این سرویس بهجای خریداری هارددیسک بسیار مقرونبهصرفهتر است.
ایراندوست بیان کرد: اعضای هیأت علمی و مدرسان دانشگاه میتوانند از این سرویس برای ذخیرهسازی فایلهای درسی، ارائهها، پروژهها و … استفاده کنند و هر آنچه را که لازم است با دانشجویان خود به اشتراک بگذارند.
وی امکان ذخیرهسازی فایلها، نرمافزارها، مستندات و … در فضایی خصوصی، امکان به اشتراکگذاری هر فایل یا دایرکتوری از فضای خصوصی، امکان گذاشتن کلمه عبور برای دسترسی به لینک فایلها و دایرکتوریهای به اشتراک گذاشته، امکان تعیین تاریخ انقضا روی لینک فایلها و دایرکتوریهای به اشتراک گذاشته، دسترسی به فضای اختصاصی هر کاربر از طریق مرورگر، داشتن نرمافزار اختصاصی برای تلفن همراه اندروید و آیفون، داشتن نرمافزار اختصاصی برای سیستمعاملهای ویندوز، مک و لینوکس از ویژگیهای سرویس راهاندازی سرویس ذخیرهساز اَبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان بوده و این سامانه از طریق نشانی https://cloud.iauh.ac.ir قابل دسترسی است.
گزارش؛ مهدی صفرزاده