نوشیدن چای یا قهوه میتواند خطر شکستگی لگن را کاهش دهد
یک مطالعه جدید نشان می دهد که چگونه زنان می توانند خطر شکستگی لگن را کاهش دهند.
به گزارش سیناپرس همدان، طبق مطالعه جدیدی که توسط دانشمندان علوم غذایی در دانشگاه لیدز انجام شد، افزایش مصرف پروتئین و مصرف منظم فنجان چای یا قهوه ممکن است به کاهش خطر شکستگی لگن در زنان کمک کند.
این تحقیق نشان داد که افزایش 25 گرم پروتئین در روز به طور متوسط با کاهش 14 درصدی خطر شکستگی لگن مرتبط است. علاوه بر این، این مطالعه نشان داد که مصرف هر فنجان چای یا قهوه اضافی با کاهش 4 درصدی خطر شکستگی لگن مرتبط است.
محققان در مقاله ای در مجله Clinical Nutrition خاطرنشان کردند که مزایای محافظتی برای زنان کم وزن بیشتر است، و با افزایش 25 گرم پروتئین در روز خطر ابتلا به آنها را تا 45 درصد کاهش می دهد.
این پروتئین می تواند به هر شکلی باشد: گوشت، لبنیات، یا تخم مرغ. و برای افرادی که رژیم غذایی گیاهی دارند، از لوبیا، آجیل یا حبوبات می توان استفاده کرد. سه تا چهار تخم مرغ حدود 25 گرم پروتئین مانند یک استیک یا تکه ماهی سالمون فراهم می کند. 100 گرم توفو حدود 17 گرم پروتئین فراهم می کند.
فقط بیش از 3 درصد از زنان در گروه مورد مطالعه، شکستگی لگن را تجربه کردند.
بررسی غذاها، مواد مغذی و خطر شکستگی لگن:
یک مطالعه آینده نگر روی زنان میانسال بر اساس یک تجزیه و تحلیل مشاهداتی بزرگ از بیش از 26000 زن انجام شد. به عنوان یک مطالعه مشاهده ای، محققان توانستند ارتباط بین عوامل در رژیم غذایی و سلامت را شناسایی کنند. آنها نتوانستند علت و معلول را به طور مستقیم مشخص کنند.
جیمز وبستر، محقق دکترا در دانشکده علوم غذایی و تغذیه در لیدز که این مطالعه را رهبری کرد، گفت: در سرتاسر جهان، هزینههای ناشی از شکستگی لگن برای افراد و جوامع بسیار زیاد است. شکستگی لگن اغلب میتواند منجر به سایر بیماریهای مزمن، از دست دادن استقلال حرکتی و مرگ زودرس شود. در بریتانیا، هزینه سالانه NHS بین ۲ تا ۳ میلیارد پوند است.
رژیم غذایی عاملی است که افراد می توانند آن را اصلاح کنند تا با حفظ استخوان ها و ماهیچه های سالم از خود محافظت کنند. این مطالعه یکی از اولین مطالعاتی است که رابطه بین دریافت غذا و مواد مغذی و خطر شکستگی لگن را بررسی میکند و شکستگیهای لگن بهطور دقیق از طریق سوابق بیمارستانی شناسایی میشوند.
نتایج نشان می دهد که کدام جنبه از رژیم غذایی ممکن است ابزار مفیدی با توجه به شواهدی از ارتباط بین مصرف پروتئین، چای و قهوه بیشتر و کاهش خطر شکستگی لگن در زنان باشد. پروتئین ها بلوک های اساسی زندگی هستند و برای حفظ عملکرد صحیح سلول ها، بافت ها و ماهیچه ها و همچنین کمک به سلامت استخوان مورد نیاز هستند.
مصرف پروتئین توصیه شده در بریتانیا 0.8 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز است، حدودی که برخی کارشناسان تغذیه معتقدند بسیار کم است. همانطور که این مطالعه نشان داد، افرادی که پروتئین بیشتری مصرف می کردند، خطر شکستگی لگن را کاهش دادند. با این حال، مصرف پروتئین بسیار بالا جایی که مصرف آن بیش از 2 تا 3 گرم پروتئین / کیلوگرم وزن بدن در روز است می تواند اثرات منفی بر سلامت داشته باشد. این مطالعه قادر به بررسی این سطوح دریافت پروتئین بسیار بالا نبود.
پروفسور جانت کید، که گروه اپیدمیولوژی تغذیه در لیدز را رهبری می کند و بر این تحقیق نظارت می کند، گفت: در بریتانیا بیشتر مردم مقدار کافی پروتئین میخورند، با این حال، گروههای خاصی مانند گیاهخواران یا وگانها باید بررسی کنند که مصرف پروتئینشان به اندازه کافی برای سلامتی بالا باشد.
چرا زنان کم وزن ممکن است کاهش خطر بیشتری را مشاهده کنند
احتمال کاهش تراکم مواد معدنی استخوان و توده عضلانی زنانی که کمبود وزن دارند بیشتر است. افزایش دریافت چندین غذا و مواد مغذی، به ویژه پروتئین، ممکن است با کمک به استقرار یا بازیابی سلامت استخوان و عضله، به کاهش خطر شکستگی لگن در زنان کم وزن بیشتر از زنان سالم یا دارای اضافه وزن کمک کند. با این حال، محققان خاطرنشان می کنند که این یافته برای تأیید این موضوع به تحقیقات بیشتری نیاز دارد.
چای و قهوه هر دو حاوی ترکیبات فعال بیولوژیکی به نام پلی فنول و فیتواستروژن هستند که ممکن است به حفظ سلامت استخوان کمک کند.
پروفسور کید افزود: با توجه به اینکه چای و قهوه نوشیدنیهای مورد علاقه بریتانیا هستند، این یافته جالبی است. ما هنوز باید بیشتر بدانیم که چگونه این نوشیدنیها میتوانند بر سلامت استخوانها تأثیر بگذارند، اما ممکن است از طریق افزایش میزان کلسیم موجود در استخوانهایمان باشد.
منبع: scitechdaily
مترجم: کیانوش کرمی