وضعیت تامین آب در تهران بحرانی است
باوجود ثبت نخستین ریزش برف در پایتخت و دیگر استان ها در هفته های گذشته، درصد پرشدگی مخازن سدهای کشور به 38 درصد رسیده است. حجم آب موجود در مخازن در سال آبی جاری 18.51 میلیارد مترمکعب اعلام شده که 1 درصد کمتر از موجودی سال گذشته است.
تا دهم دی ماه سال جاری، ورودی و خروجی سدهای ایران نسبت به سال گذشته کاهش یافته است. در سال آبی جاری میزان خروجی مخازن کل کشور 5.47 میلیارد متر مکعب اعلام شده که 4 درصد کمتر از سال گذشته است. هم چنین میزان ورودی 4.84 میلیارد متر مکعب گزارش شده که نسبت به وضعیت سال گذشته 5- درصد کمتر است. با این وجود میزان بارندگی های سال آبی جاری نسبت به سال آبی گذشته 4 درصد بیشتر شده است. وزارت نیرو در گزارش هفتگی از وضعیت ریزش های جوی از اول مهرماه تا 9 دی ماه به ثبت 52.4 میلیمتر بارش با تغییر 4درصدی نسبت به میزان بارش در سال آبی گذشته اشاره کرده است. این درحالی است که این رقم نسبت به میانگین دوره های مشابه درازمدت یعنی 71.9 میلیمتر، 24 درصد کمتر است.
هرچند در بین سدهای کشور، درصد کاهش موجودی مخازن 5سد مهم در تهران به کمتر از 25 درصد رسیده اما، این رقم همچنان بیش از 20 درصد گزارش شده است. آمارها می گوید درصد پرشدگی 5 سد مهم در تهران در سال جاری به 14درصد که نسبت به سال گذشته 23- درصد کاهش یافته است.
در تازه ترین گزارش ها از وضعیت بارش باران در سال آبی جاری، نام تهران از استان های با اختلاف بالا در میزان بارش امسال و میانگین درازمدت خارج شده است. شهرهای قزوین، قم، سمنان و همدان 4 استان در کشورند که میزان بارش ثبت شده در آن ها، بیش از 60 درصد با میانگین بارش در درازمدت کاهش یافته است. در تهران، این اختلاف به 49- درصد رسیده است. در کل کشور تنها در 3 استان، میزان بارش سالیانه از میانگین درازمدت بیشتر بوده است.
خشکسالی اخیر در تهران در نیم قرن بی سابقه است. به گفته مسئولان حجم مخازن سدهای تهران 268 میلیون متر مکعب است درحالیکه این رقم در سال گذشته 345 میلیون متر مکعب بوده است. محمدرضا بختیاری مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت در تهران سهم آب شرب به 43 درصد می رسد. به گفته بختیاری مصرف آب تهران در آذرماه نسبت به مهرماه کاهش یافته اما تداوم وضعیت نامناسب در سدهای پایتخت لزوم مدیریت مصرف توسط شهروندان را دوچندان کرده است.
No tags for this post.