سرپرست جهاد دانشگاهی فارس گفت: رویداد استارتاپی شهر هوشمند با دریافت 22 ایده از دانشگاه های مختلف و راه یابی 7 ایده به مرحله داوری در مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی شیراز برگزار شد.
به گزارش سینا پرس فارس، دکتر امیر حسین استقلال در این رویداد ضمن خوشامدگویی به مسئولین دانشگاه علمی کاربردی، اساتید و تیم های شرکت کننده، گفت: گزینه رویداد شهر هوشمند موضوع بسیار خوب و هوشمندانه ای است،که برای برگزاری استارتاپ در مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی شیراز برگزیده شده است.
استقلال افزود، همانطور که میدانید اداره شهرهای بزرگ امروزی بدون استفاده از خدمات آی سی تی امکان پذیر نیست و شهرها به نسبت بزرگ شدن آنها و پرجمعیت شدن آنها مشکلاتی را به دنبال دارند که جز با هوشمندسازی مشکلات را نمی توان حل کرد.
او ضمن اشاره به اینکه، قطعا روش های سنتی برطرف کننده نیازهای ما نخواهد بود و ما در حوزه ترافیک در کلان شهر ها شاهد مشکلاتی و چالش جدی برای زندگی رورمره افراد هستیم گفت: خدمات شهری برای توزیع عادلانه احتیاج به شهرهای هوشمند دارد که بتواند به همه شهروندان به عدالت خدمات شهری ارائه کند.
رییس مرکز علمی کاربردی شیراز ادامه داد، بحث محدودیت منابع و محدودیت زمان هم به نوع خود بسیار کار را سخت کرده و زمان در شهرها به شدت در حال تلف شدن است.
استقلال افزود، ما بسیاری از زمان های مفیدمان را در صف ها و ترافیک و امثال این صرف میکنیم که با هوشمند سازی می توانیم این مشکلات را به شکل موثری برطرف کنیم.
وی به این مهم اشاره کرد که، اطلاعات به روز و به هنگام و دقیق لازمه تصمیم گیری های مناسب و تصمیم گیری های دقیق مسئولین شهری است، که این محقق نمی شود مگر آن که ما شهر را هوشمند کرده باشیم و داده ها را از ساختارهای هوشمند شهری جمع آوری کنیم.
سرپرست جهاد دانشگاهی فارس، با اشاره به اینکه این رویداد اتفاق بسیار خوبی است که می تواند ایده های مفیدی را تولید و برای کمک به مدیریت شهری و ارائه کند افزود: البته این شروع کار بوده و از این رویداد ها باید به تعداد زیادی برگزار شود که هم جوانان ما در ایده پردازی به یک بلوغ و تجربه مورد قبولی برسند و هم مسئولین ما با طرح مشکلات و جمع آوری ایده ها حل این مشکلات از طریق همین گونه روی داد بتوانند به سمت شهر هوشمند و به سمت حل مشکلات شهری به صورت پایدار پیش بروند،
استقلال گفت: از این رویداد ها می توانیم به یک مفهوم جدید برسیم به نام شهر هوشمند پایدار که در ایده پردازی ها حتماً به این موضوع باید دقت شود.
وی در پایان افزود، شهر هوشمند پایدار شهری است که از منابع آن به خوبی استفاده میکنیم منابع بسیار محدود است و ما منابع را باید برای نسل های آینده نگهداری و در عین حال شهر را هم حفظ کنیم، ونباید به گونه ای منابع را مصرف کنیم که شهر بعد از چند سال غیر قابل سکونت باشد، میبایست منابع را به صورت تجدید پذیر برنامه ریزی کنیم، و شهر هوشمند پایدار شهری است مبتنی بر نوآوری که منابع را به خوبی مصرف میکند.
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده