نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

زلزله، منبعی برای تامین انرژی در آینده

به جرات می توان زمین لرزه را یکی از مخرب ترین پدیده های طبیعی برای تمدن بشر نام گذاری کرد. زمین لرزه قادر است تنها در چند ثانیه بسیاری از انسان ها و شهرها را به طور کلی نابود کند. قدرت زلزله تا حدی است برای مثال در زمین لرزه توهوکو در سال 2011 میلادی حدود 16 هزار نفر کشته شدند و در حدود یک چهارم میلیون نفر نیز از خانه های خود آواره شدند.

اگر بتوان زمان زلزله را تا حدی پیش بینی کرد می توان در آینده ای نزدیک علاوه بر نجات جان هزاران نفر، این بلای طبیعی را با بهره برداری موثر از آن به یک پدیده طبیعی مفید تبدیل کرد که می تواند زنجیره تامین انرژی جهان را تا حدی دگرگون کند.

اما مسئله اینجاست که آیا می توان از این میزان انرژی آزاد شده در زلزله استفاده کرد یا خیر. عدم تلاش در جهت بهره برداری از نیروی زلزله به این معنی نیست که این امر امکان پذیر نیست و نخواهد بود. در حقیقت، اگر زلزله در جای مناسب و در مکان مناسب اتفاق بیفتد، روش های بالقوه زیادی برای بهره برداری از امواج آن وجود دارد. البته هر سیستمی که برای انجام این کار مورد استفاده قرار می گیرد طبیعتا باید قدرت این را داشته باشد که خود در برابر امواج زلزله مقاومت کند.

از نظر محققان، دو نوع سیستم وجود دارند که می توانند از نظر تئوری بر نیروی زلزله غلبه کرده و از آن بهره برداری کنند. نخست آب های خارج شده از مسیر به دلیل بروز زلزله می توانند توربین های خاصی را به چرخش در آورده و شروع به تولید انرژی الکتریکی کنند.

دومین مورد مربوط به دستگاه هایی است که می توانند انرژی حرکتی را به انرژی الکتریکی تبدیل کنند و آنها نیز می توانند گزینه ای مناسب برای استفاده بهینه از زمین لرزه باشند. با این حال این دستگاه ها هم اکنون تنها در مقیاس نانو در دسترس هستند و مقدار کمی انرژی تولید می کنند.

در هر حال اگر بتوان زمان زلزله را تا حدی پیش بینی کرد می توان در آینده ای نزدیک علاوه بر نجات جان هزاران نفر، این بلای طبیعی را با بهره برداری موثر از آن به یک پدیده طبیعی مفید تبدیل کرد که می تواند زنجیره تامین انرژی جهان را تا حدی دگرگون کند.

منبع: motherboard

ترجمه: آناهیتا عیوض خانی

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل