نئوپلاسم بیش تکثیری مغز استخوان (MPN) گروهی از بیماری های مربوط به مغز استخوان است. این سرطان خون مزمن، ممکن است در درصد کمی از بیماران، به نوعی سرطان تهاجمی، به نام لوسمی میلوئیدی حاد ثانویه تبدیل شود که گزینه های درمانی موثر کمی برای آن وجود دارند. هنوز اطلاعات زیادی در مورد چگونگی این دگرگونی، در دسترس نیست.
به گزارش سیناپرس، اما اکنون محققان دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس، به شواهد مهمی درباره تغییر شکل لوسمی مزمن به لوسمی تهاجمی، دست یافته اند. نتایج پژوهشگران، حاکی از آن است که مسدود کردن یک مولکول کلیدی در مسیر انتقال، می تواند از پیشرفت این بیماری خطرناک در موش ها جلوگیری کند.
محققان گفته اند: تقریباً تمام بیمارانی که پس از سابقه ابتلا به نئوپلاسم های میلوپرولیفراتیو به لوسمی حاد مبتلا شوند، قربانی این بیماری خواهند شد. بنابراین، تحقیقات ما بیشتر بر درک بهتر این تغییر شکل از بیماری مزمن به بیماری تهاجمی و همچنین توسعه درمان های بهتر و استراتژی های پیشگیرانه برای این بیماران، متمرکز بوده اند.
یافته های این مطالعه نشان داد: مهار یک مولکول انتقال کلیدی به نام DUSP6 به غلبه بر مقاومتی که این سرطان ها اغلب در برابر مهارکننده های JAK2 ایجاد می کنند، درمانی که معمولاً برای مقابله با این سرطان ها مورد استفاده قرار می گیرد، کمک می کند. درمان مهارکننده های JAK2، یک درمان ضد التهابی است که برای بیماران مبتلا به روماتیسم مفصلی نیز استفاده می شود.
محققان اضافه کرده اند: این بیماری معمولاً با وجود درمان مهارکننده های JAK2، پیشرفت می کند، بنابراین ما در تلاش هستیم تا تشخیص دهیم که این اتفاق چگونه حتی در شرایط مهار JAK2 رخ می دهد.
محققان به بررسی عمیق ژنتیک این تومورها، هم در مرحله مزمن و هم پس از تبدیل بیماری به شکل تهاجمی در بیمارانی که تحت درمان با مهارکننده های JAK2 بودند، پرداختند. ژن DUSP6 در 40 بیمار که تومورهای آنها در این مطالعه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته بود، به شدت بیان شد.
حذف ژن DUSP6، با استفاده از تکنیک های ژنتیکی، از تبدیل بیماری مزمن به بیماری تهاجمی در مدل های موشی این سرطان جلوگیری کرد. محققان دریافتند که کاهش سطح DUSP6 هم با استفاده از رویکردهای ژنتیکی و هم با دارو، باعث کاهش التهاب در این مدل ها می شود.
از آنجایی که دارویی برای مهار DUSP6 در آزمایش های بالینی انسانی در دسترس نیست، دانشمندان علاقمند به بررسی درمان هایی هستند که مولکول دیگری که پایین دست DUSP6 فعال می شود و برای تداوم اثرات منفی DUSP6 نیز لازم است، را مهار کنند. به گزارش سیناپرس،در آزمایشات بالینی، داروهایی وجود دارند که این مولکول پایین دستی به نام RSK1 را مهار می کنند.
محققان اظهار داشته اند: یک مهارکننده جدید RKS در مرحله آزمایش بالینی فاز 1 برای بیماران مبتلا به سرطان پستان است؛ بنابراین امیدواریم کار ما پایه امیدوارکننده ای برای توسعه یک استراتژی درمانی جدید برای بیماران مبتلا به این سرطان خون مزمن باشد.
یافته های تحقیقاتی در مجله Nature Cancer منتشر شده اند.
مترجم:فرگل غفاری
No tags for this post.