رژیم های غذایی سالم سرشار از آنتی اکسیدان هایی مانند اسیدهای آمینه، اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامین C هستند، اما اینکه این ریزمغذی ها دقیقا چقدر برای سلامت قلب و عروق مفید هستند مدت ها مورد بحث بوده است. اکنون یک متاآنالیز جدید که در مجله کالج آمریکایی قلب و عروق منتشر شده است تا حدی وضوح را ارائه می دهد.
به گزارش سینا پرس فارس، محققان به طور سیستماتیک مجموعا 884 مطالعه را که تا به امروز در مورد ریزمغذیهای مصرفشده به عنوان مکملهای غذایی در دسترس بود، مرور کردند و دادههای آنها را تجزیه و تحلیل کردند. آنها چندین ریز مغذی را شناسایی کردند که خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهند و همچنین سایر ریز مغذی هایی که هیچ فایده ای ندارند یا حتی تأثیر منفی دارند. بیش از 883000 بیمار در مطالعات ترکیبی شرکت داشتند.
سیمین لیو، استاد اپیدمیولوژی و پزشکی در دانشگاه براون گفت: «برای اولین بار، ما یک نقشه جامع و مبتنی بر شواهد را برای توصیف و کمیت اثرات بالقوه مکملهای ریز مغذی بر پیامدهای قلبی متابولیک ایجاد کردیم. و یک محقق اصلی برای مطالعه. “مطالعه ما اهمیت تنوع ریز مغذی ها و تعادل فواید و خطرات سلامتی را برجسته می کند.”
او گفت که این یافته ها می تواند به عنوان پایه آزمایشات بالینی آینده برای مطالعه ترکیبات خاص ریزمغذی ها و تأثیر آنها بر سلامت قلب و عروق مورد استفاده قرار گیرد.
مدت ها تصور می شد که مکمل های آنتی اکسیدانی در سلامت قلب نقش دارند. به این دلیل که این مواد مغذی برای کاهش استرس اکسیداتیو، عامل شناخته شده بسیاری از بیماری های قلبی عروقی، کار می کنند. رژیم های غذایی سالم برای قلب مانند رژیم مدیترانه ای و رویکرد رژیمی برای توقف فشار خون (DASH) حاوی غذاهایی هستند که به طور طبیعی غنی از آنتی اکسیدان هستند. با این حال، نتایج مطالعات مکمل های آنتی اکسیدانی متناقض بوده است – یکی از دلایلی که این رویکرد هنوز به طور گسترده در قلب و عروق پیشگیرانه مورد استفاده قرار نگرفته است.
لیو گفت: «تحقیق در مورد مکملهای ریز مغذی عمدتاً بر روی اثرات سلامتی یک یا چند ویتامین و مواد معدنی متمرکز شده است. ما تصمیم گرفتیم یک رویکرد جامع و سیستماتیک برای ارزیابی همه مطالعات در دسترس عموم و در دسترس داشته باشیم که همه ریزمغذیها، از جمله فیتوکمیکالها و مکملهای آنتیاکسیدانی و اثرات آنها بر عوامل خطر قلبی عروقی و همچنین بیماریهای قلبی عروقی متعدد را گزارش میکنند.»
محققان کارآزماییهای مداخلهای تصادفیسازی و کنترلشده را بررسی کردند که ۲۷ نوع مختلف مکمل آنتیاکسیدانی را ارزیابی کردند. آنها شواهد محکمی پیدا کردند که نشان می دهد چندین فواید قلبی عروقی دارند. اینها شامل اسید چرب امگا 3 بود که مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی را کاهش داد. اسید فولیک، که خطر سکته مغزی را کاهش می دهد. و کوآنزیم Q10، یک آنتی اکسیدان که گاهی اوقات به عنوان CoQ10 به بازار عرضه می شود، که مرگ و میر ناشی از همه علل را کاهش می دهد. اسیدهای چرب امگا 6، ال سیترولین، ال آرژنین، کورستین، ملاتونین، کورکومین، ویتامین D، روی، منیزیم، اسید آلفا لیپوئیک (ALA)، کاتچین، فلاوانول و جنیستئین نیز شواهدی از کاهش خطر قلبی عروقی نشان دادند.
همه مکمل ها مفید نبودند. ویتامین C، ویتامین D، ویتامین E و سلنیوم هیچ تاثیری بر پیامدهای طولانی مدت بیماری قلبی عروقی یا خطر دیابت نوع 2 نشان ندادند. و مکمل های بتاکاروتن مرگ و میر ناشی از همه علل را افزایش دادند.
به گفته محققان، یافتهها به نیاز به مداخلات غذایی مبتنی بر دقیقتر و شخصیشدهتر اشاره میکند که شامل ترکیبهای خاصی از مکملهای مفید است. مطالعات بیشتری مورد نیاز است، از جمله آزمایشهای مداخلهای بزرگ و با کیفیت بالا برای بررسی اثرات بلندمدت برخی ریزمغذیها بر سلامت.
لیو گفت: «تعیین ترکیب بهینه ریز مغذیها مهم است، زیرا همه آنها مفید نیستند و برخی حتی ممکن است اثرات مضری داشته باشند.
مترجم: مهدی ایزدی
منبع: scitechdaily