فعالیت ۲۴ موسسه جذب دانشجو در ۱۰ ماه گذشته
معاون بورس و امور دانشجویان بینالملل سازمان امور دانشجویان گفت: این سازمان پس از تنظیم و تصویب آییننامه و شیوه نامه اجرائی موسسات جذب دانشجوی بینالمللی در ۱۰ ماه گذشته، فراخوانی را برای ارائه درخواست صدور مجوز تشکیل موسسات جذب اعلام کرد که به دنبال آن بیش از ۸۵ تقاضا برای تشکیل موسسه دریافت شد و تاکنون مجوز ۲۴ دراین راستا صادر شده و موسسات جذب دانشجو مشغول فعالیت هستند، البته برخی تقاضاها نیز رد شده و مابقی در دست بررسی برای صدور مجوز است.
دکتر سلمانپور در نشست بررسی چالشها و راهکارهای جذب دانشجویان بین الملل که با حضور مسئولان موسسات جذب در سازمان امور دانشجویان برگزار شد، گفت: موسسات جذب دانشجویان خارجی برای ما اهمیت ویژهای دارند زیرا میتوانند نقش بسیار موثری در معرفی ظرفیتهای آموزش عالی و دانشگاهها در سایر کشورها و افزایش جذب دانشجویان از کشورهای مختلف داشته باشند.
وی ادامه داد: در حقیقت اهمیت موسسات جذب دانشجویان بین الملل زمانی بیشتر نمایان میشود که آنها میتوانند از طریق زیرساختهای الکترونیکی خود و حضور در نمایشگاهها و ارتباطاتی که با واسطهها و موسسات اعزام سایر کشورها برقرار میکنند، ظرفیت آموزش عالی و دانشگاههای ما را در سطح بین المللی و نزد نخبگان سایر کشورها معرفی کنند.
معاون بورس و امور دانشجویان بین الملل با بیان اینکه موسسات جذب یکی از ظرفیتهای بسیار مهم برای آموزش عالی ما هستند، اظهار کرد: در سطح بین المللی بیش از ۷۰ درصد جذب دانشجوی خارجی توسط کلیه دانشگاهها از طریق موسسات جذب است، بنابراین معتقدیم که موسسات جذب، از کانالهای بسیار موثر در جذب دانشجوی بینالمللی برای تحصیل در دانشگاههای ایران هستند.
وی تصریح کرد: جذب دانشجوی بینالمللی برای ما از چندین جهت مهم است یکی از جهت قرارگرفتن در رقابت شدید جذب دانشجوی خارجی که اکنون در میان کشورهایی است که قصد دارند تاثیرگذاری فراتر از مرزهای خود داشته باشند و یا دنبال ایجاد تبادلات و منابع پایدار در حوزه اقتصادی، فرهنگی و علمی هستند. باید توجه داشت که بسیاری از کشورها به همین منظور به عرصه جذب دانشجوی بین المللی قدم میگذارند و بر همین این اساس جمهوری اسلامی نیز وارد این رقابت شده است.
معاون بورس و امور دانشجویان بینالملل سازمان امور دانشجویان ادامه داد: از طرفی دانشگاههای کشور ایران نسبت به بسیاری از دانشگاههای منطقه برتری دارند و برخی دانشگاههای ما در سطح دنیا جزو برترینهایی هستند که اکنون مقصد بسیاری از دانشجویان در دنیا است. همچنین اگر رقابتی هم در بین نبود، ما بر مبنای اهداف تمدنی خود وظیفه داریم وارد این عرصه شویم، بنابراین ضرورت دارد به تمام راههای جذب دانشجویان بینالملل ورود پیدا کنیم که یکی از آنها موضوع موسسات جذب دانشجویان بینالملل است.
دکتر سلمانپور افزود: امروز خوشحال هستیم که موسسات قانونی برای جذب دانشجویان بین المللی تشکیل شده است و روز بروز شاهد توسعه و فعالیت بیشتر آنان هستیم تا دانشجویان از ملیتهای مختلف و با استعداد جذب دانشگاههای ایران شوند و از طرف دیگر با شدت بیشتری نسبت به گذشته جلوی اشخاص و موسسات غیر قانونی که واسطه در جذب دانشجو هستند بگیریم.
وی با بیان اینکه هدف از برگزاری این نشست زمینه سازی افزایش تعاملات موسسات با سازمان و از طرف دیگر با یکدیگر و سایر دستگاههای مرتبط است و همچنین آگاهی از چالشهای پیش روی موسسات جذب دانشجو است، تصریح کرد: با برگزاری این نشستها میتوانیم چالشهای موجود را شناسایی و به گفتگو در خصوص راه حلهای آنها بپردازیم، برخی از رفع چالشهای موجود نیازمند به تصمیمگیری بین دستگاهی دارد و برخی دیگر مربوط به سازمان میشود که انشاءالله به تفکیک به آنها خواهیم پرداخت. نکته دیگر شناسایی راههای دیگر جذب از طریق موسسات است که با برگزاری این جلسه میتوانیم به آنها دست یابیم.
معاون بورس و امور دانشجویان بین الملل سازمان امور دانشجویان خاطرنشان کرد: این جلسه بسیار مفید و موثر بود و استمرار خواهد یافت به طوری که جلساتی نیز با دستگاههای دیگر برگزار خواهد شد تا بتوان چالشهایی که مربوط به این دسته از دستگاهها میشود را نیز رفع کنیم.
دانشگاهها ملزم به همکاری با موسسات جذب دانشجوی بینالملل هستند
دکتر جعفر رازقی، مدیر کل امور دانشجویان بینالملل در این جلسه گفت: تاکنون مجوز قانونی برای جذب دانشجوی بینالملل توسط موسسات جذب دانشجوی بینالملل وجود نداشته است به همین منظور آییننامهای در این خصوص تصویب و ابلاغ شد که بر اساس آن ما به انتشار فراخوان صدور مجوز جذب پرداختیم.
وی ادامه داد: پس از اعلام این فراخوان تعدادی از موسسات توانستند مجوز قانونی جذب دانشجوی بین الملل را دریافت کنند، به همین منظور این جلسه در راستای هماندیشی با موسسات جذب قانونی برگزار شده است تا نگاه وزارت علوم به موضوع جذب دانشجویان بین الملل برای مسئولان موسسات مشخص شود و از طرفی نظرات این موسسات و چالشهایی که تا کنون در این خصوص داشتهاند، شنیده شود.
دکتر رازقی تصریح کرد: ظرفیت علمی کشور ایران به میزانی است که میتواند پذیرای دانشجویان بینالملل باشد در این خصوص موسسات قانونی جذب دانشجویان بین الملل باید وجود داشته باشد.
وی افزود: دانشگاهها ملزم هستند در صورت همکاری با موسسات جذب دانشجوی بین الملل تنها از طریق موسسات جذب دانشجوی بینالملل مجوزدار (که در سایت سازمان امور دانشجویان اعلام میشود) به جذب دانشجو بپردازند.
دکتر رازقی خاطرنشان کرد: همچنین در این جلسه صحبت شد تا موسسات جذب دانشجوی بینالملل مجوزدار به ارگانهای دیگر معرفی شوند تا بتوانند همکاری بیشتری را با دیگر دستگاهها داشته باشند و در پایان مقرر شد تا موسسات جذب سایت خود را به ما اعلام کنند تا بتوانیم به معرفی آنها بپردازیم.
No tags for this post.