نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

سازمان محیط زیست مشکلات را فریاد بزند

احمدعلی کیخا در نشست بررسی اقدامات مقابله با گرد و غبار استان سیستان و بلوچستان که عصر دیروز (شنبه) برگزار شد، افزود: شرایط مردم در سیستان و بلوچستان بسیار نامطلوب است، بسیار سخت تر از آن چیزی که فکر می کنید.

وی اظهار کرد: به رغم اقداماتی که در آن منطقه انجام شده اما هنوز رفاه اجتماعی برای مردم فراهم نشده است و شرایط به ویژه در زمان بحران غیرقابل تحمل است و به نظر می رسد برخی هنوز این وضع را به عنوان یک مساله جدی نپذیرفته اند.
کیخا ادامه داد: زمانی که توفان های شن در سیستان آغاز می شود گرد و خاک تا حلق و میان دندان های مردم نفوذ می کند و قطعا تحمل این شرایط در طولانی مدت و به طور مدوام غیرممکن خواهد بود.
وی به وزش باد به ویژه بادهای 120 روزه در سیستان اشاره کرد و گفت: وزش باد هم فرصت و هم تهدید است که برای هیچ کدام برنامه ریزی نشده تا از فرصت آن استفاده شود؛ تهدید آن نیز زندگی مردم را فلج کرده است و برای آن هم برنامه ریزی نشده است.
کیخا افزود: از دولت درخواست می کنم تا وظایف سازمان ها و دستگاه ها را تفکیک کند، یعنی وظیفه سازمان محیط زیست، جنگل ها، مراتع و آبخیزداری، وزارت نیرو، امور خارجه و هر دستگاهی راکه در این زمینه دخیل است، مشخص کند.
وی گفت: یکی از مشکلات ما این است که دستگاه ها و در بسیاری موارد مردم از وظیفه یک دستگاه آگاهی ندارند، به عنوان مثال درختکاری، مالچ پاشی یا تثبیت شن های روان وظیفه سازمان حفاظت محیط زیست نیست در حالی که در برخی موارد از این سازمان انتظار انجام این کارها می رود.
نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: خواهش می کنم سازمان حفاظت محیط زیست وظیفه خود و کمبودهای زیست محیطی را فریاد بزند تا به گوش همگان برسد.
وی گفت: مطرح شد که بعد از سه سال کار منشاء یابی کانون های گرد و غبار مشخص شد، اما به نظر می رسد سه سال برای این کار زمان زیادی است چون مردم بسیار در تنگا هستند.

 اعزام هیاتی به سیستان
همچنین حمید پورمحمدی معاون توسعه امور تولیدی سازمان مدیریت و برنامه ریزی گفت: قرار است هفته آینده هیاتی برای بررسی ظرفیت های بخش آب، مراتع، کشاورزی و محیط زیست به استان سیستان و بلوچستان اعزام شود تا با استفاده از این اطلاعات بتوان با ایجاد روش های ابتکاری از ظرفیت سازمان ها و دستگاه ها برای بهبود بخشیدن به وضعیت مردم منطقه استفاده کرد.
وی افزود: بعد از این سفر دستگاه هایی که در این موضوع دخیل هستند می توانند قابلیت های محدود اعتباری خود را کنار هم قرار دهند تا به این استان کمکی شده باشد.
معاون توسعه امور تولیدی سازمان مدیریت و برنامه ریزی تاکید کرد: همچنین استفاده از ظرفیت های بین المللی و تبادل اطلاعات و تجربیات از دیگر برنامه های سازمان مدیریت در این زمینه است.
در نشست بررسی مشکلات گرد و غبار در استان سیستان و بلوچستان نمایندگانی از وزارت امور خارجه، وزارت نیرو، سازمان بودجه و برنامه ریزی، سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری، نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسوولان دستگاه های مرتبط با موضوع حضور داشتند.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل