رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: امروز با چالش های مختلف زیست محیطی مواجه هستیم و برای برون رفت از این چالش ها باید در حوزه افزایش پوشش گیاهی اقدام جهادی داشته باشیم.
عباسعلی نوبخت در جلسه بررسی طرح نهضت جهادی تولید و کاشت یک میلیارد اصله نهال در کشور گفت: جلسات متعدد کارشناسی برای طرح تولید و کاشت یک میلیارد نهال برگزار شده است. برای این اقدام به میزان ۵.۳ میلیون هکتار عرصه در کشور تعیین شده و با توجه به ظرفیتهایی که وجود دارد این کار شدنی است.
نوبخت در ادامه گفت: در این مسیر دنبال آمارسازی نیستیم و برای ماندگاری خود آمارهای غلط به مردم و مسئولین نخواهیم داد و تلاش خواهیم کرد به هر میزان نهالی که تولید و کاشته شده است را به افکار عمومی اعلام کنیم.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور همچنین در این نشست به اشاره به بازدید از توانمندیهای نهالستانهای سراب و جلفا در استان آذربایجان شرقی در تولید نهال گفت: این استان با توجه به تجهیز زیرساختهای نهالستانها و مشارکت بخش خصوصی قادر است به تنهایی سالانه ۲۶۰ میلیون نهال تولید کند و استان البرز نیز قادر است بیش از ۵۰ میلیون نهال تولیدی سالانه داشته باشد. وی گفت: علاوه بر آذربایجان که توانست از توانمندیهای بخش خصوصی بویژه کارخانه تراکتورسازی به خوبی استفاده نماید، استانهای خوزستان، کرمانشاه، لرستان، ایلام، کردستان و مرکزی نیز در این میان فعالیتهای بسیاری خوبی داشتند و توانستند از ظرفیتهای موجود در استان به خوبی بهرهمند شود.
صداقت، امانتداری و تعهد، اساس کار در پذیرش مسئولیت است
نوبخت صداقت، امانتداری و تعهد را پایه و اساس کار در پذیرش مسئولیت برشمرد و یادآور شد: مشکلات مردم با منابع طبیعی باید حتیالمقدور در استانها حل و فصل شود، مردم نباید با این شرایط سختی و طولانی مسافت برای انجام کار در منابع طبیعی هر لحظه به ستاد سازمان مراجعه کنند و متحمل سختی و هزینه شوند.
نوبخت همچنین از وزیر جهاد کشاورزی به خاطر حمایتهای لازم از منابع طبیعی تشکر کرد و گفت: دکتر ساداتی نژاد در این مدت تلاش زیادی برای ارتقای منابع طبیعی انجام داده و برای تأمین اعتبارات مستقل جهت تولید و کاشت یک میلیارد اصله نهال رایزنی زیادی با سازمان برنامه و بودجه داشته است تا این نیاز واجب و ضروری کشور در مسیر تحقق قرار گیرد.
نوبخت در پایان سخنان خود در جمع مدیران ستادی افزود: استانهایی که بیشترین ظرفیت را برای تولید نهال در نهالستانها ایجاد نمایند قطعاً مورد توجه و تشویق قرار میگیرند.
برای برون رفت از وضعیت موجود زیست محیطی، دنیا به کاشت نهال روی آورده است
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در جلسه بررسی طرح نهضت جهادی تولید و کاشت یک میلیارد اصله نهال در کشور گفت: امروز ایران و جهان با چالشهای اقلیمی همچون فرسایش خاک، بیابان زایی، ریزگرد، فرونشست زمین، سیل و غیره روبروست و نتیجه همه اینها کم توجهی به جنگلکاری و درخت بوده است و دنیا به این نتیجه رسیده برای برون رفت از وضعیت موجود زیست محیطی باید به درختکاری و گسترش فضای سبز و پوشش گیاهی روی آورد که البته ما نیز در ایران از این امر مستثنی نیستیم.
شعبانیان افزود: راهکارهای اجرایی در زمینه کاشت و تولید یک میلیارد اصله نهال در سازمان بررسی شد، برای آن مجری طرح تعیین گردید، امسال زیرساختها مهیا میشود و از سال ۱۴۰۲ این طرح در سراسر کشور به مدت چهار سال برای دستیابی به اهداف پیش رو اجرایی خواهد شد.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی، طرح نهضت جهادی نهالکاری را شامل احیا و غنیسازی، زراعت چوب و جنگلکاری نام برد و اظهار امیدواری کرد با همفکری مدیران منابعطبیعی ستاد و استانها این امر مهم در یک فرصت چهار ساله محقق شود.
افزایش ظرفیت برای تولید نهال در نهالستانهای منابع طبیعی
مجری طرح نهضت جهادی تولید و کاشت یک میلیارد اصله نهال نیز در این نشست گفت: این طرح نهضت جهادی از شهریورماه امسال توسط رئیس جمهور و وزیر جهاد کشاورزی به سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ابلاغ شده و به سرعت کارها در این بخش آغاز شده است.
رضا احمدی اعلام کرد: در استانها ظرفیت تولید نهال احصا شده و خوشبختانه ظرفیت بسیار بالایی برای تولید نهال در نهالستانهای منابع طبیعی وجود دارد.
احمدی با بیان اینکه تولید و کاشت یک میلیارد اصله نهال در یک بازه زمانی چهار ساله یک اقدام جهادی از سوی منابع طبیعی است که با مشارکت بخش خصوصی و مردم انجام میشود، به شاخصهای مدیریت جهادی از دیدگاه مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: خودباوری، داشتن ادبیات مشترک، کارآمدی و سرعت بخشیدن به کار، استفاده از امکانات و ظرفیتهای موجود، حرکت مبتنی بر علم و درایت و حضور مردمی و عزم ملی از شاخصهای ضروری و لازم در اجرای این طرح جهادی است.
مجری طرح نهضت جهادی تولید و کاشت یک میلیارد اصله نهال در کشور سرانجام خاطرنشان کرد: حرکت در منابع طبیعی بر پایه علم و تخصص است و نیروهای سازمان افرادی متخصص هستند و آنچه میتواند این حرکت جهادی را شکل دهد عزم و ارادهای است که در مجموعه منابع طبیعی، جوامع محلی، دوستداران محیط زیست و دستگاههای اجرایی مربوطه است.