پهپادی که در سه مرحله میدان مین را پاکسازی می‌کند

این مین‌ها هر روز جان ده نفر را در سراسر جهان می‌گیرند که بیشتر آنها نیز افراد غیرنظامی بویژه زنان و کودکان هستند.

فرآیند پاکسازی میادین مین و خنثی‌سازی یا انفجار مدیریت شده آنها کاری بسیار زمانبر، پرهزینه و البته خطرناک است. تخمین زده می‌شود پاکسازی همه این میادین مین به 1100 سال زمان نیاز دارد.در این میان یک جوان 33 ساله افغانستانی تبار ساکن هلند توانسته راه‌حلی به مراتب ایمن‌تر و کم‌هزینه‌تر طراحی کند که به کمک آن می‌توان مین‌های مدفون در سراسر جهان را در کمتر از ده سال از بین برد. راه‌حل این فرد نوآور، پهپادی است که ماین کافون(Mine Kafon) دارد. عبارت ماین کافون به معنای بگذار مین منفجر شود، است. این پهپاد که عملکردی خودکار و بدون نیاز به کاربر انسانی دارد، در سه مرحله میدان مین را پاکسازی می‌کند.

به گزارش جام جم آنلاین،در مرحله اول یعنی نقشه‌برداری، پهپاد روی منطقه مورد نظر پرواز کرده و با استفاده از دوربین خود، نقشه‌ای سه بعدی و دقیق از منطقه تهیه می‌کند. مرحله دوم به شناسایی اختصاص دارد. در این مرحله، پهپاد با دستگاه فلزیابی که زیرش قرار دارد، به شناسایی مین‌های مدفون زیر زمین می‌پردازد.

در مرحله سوم، پهپاد خود را روی هر یک از مین‌های شناسایی شده می‌رساند، دستگاهی کوچک که سبب تحریک مین و انفجارش می‌شود را بر آن نقطه روی زمین قرار می‌دهد و از آن فاصله می‌گیرد. سپس این پهپاد دستور انفجار را به آن دستگاه می‌دهد و مین مدفون شده منفجر می‌شود. مین‌زدایی با استفاد از پهپاد ماین کافون مزایای زیادی دارد. نخست این که در این فرآیند نیازی به دخالت کاربر انسانی نیست و همین موجب افزایش ایمنی عملیات پاکسازی می‌شود. افزون بر این، سرعت انجام کار با این شیوه 20 برابر شیوه‌های مرسوم است. هزینه این شیوه نیز 200 برابر کمتر از روش‌های معمول برای مین‌زدایی خواهد بود.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا