تلاش برای نجات ایگوانای صورتی از خطر انقراض
تیمی از پژوهشگران جانورشناس طی هفت سفر اکتشافی در طول ده ماه گذشته آخرین جمعیت ایگواناهای صورتی در معرض خطر انقراض را مورد مطالعه قرار دادند.
به گزارش سیناپرس، ایگواناهای صورتی را می توان یکی از در معرض خطرترین جانورانی محسوب کرد که رو به انقراض می روند. جمعیت باقی مانده از این جانور که از ۲۰۰ تا ۳۰۰ حیوان بالغ تشکیل شده است، در دهه گذشته رو به کاهش و پیر شدن بوده که این موضوع منجر به نگرانی در مورد انقراض آن ها شده است.
به تازگی دانشمندان به یک کشف بزرگ در این رابطه دست یافته و اولین مکان های لانه سازی این خزنده را کشف کرده اند. این یافته نشان دهنده اولین باری است که از زمان شناسایی این گونه در سال ۲۰۰۹ ایگواناهای صورتی نوزاد یا نوجوان پیدا شده است.
دنی روئدا، مدیر پارک ملی گالاپاگوس در بیانیه ای به رویترز میگوید: این کشف یک گام مهم رو به جلو است که به ما امکان میدهد مسیری را برای نجات ایگوانای صورتی شناسایی کنیم.
جمعیت جهانی ایگواناهای صورتی محدود به آتشفشان گرگ جزیره ایزابلا، بلندترین آتشفشان در گالاپاگوس است. به گزارش سیناپرس،ده ها دوربین که در سراسر این جزیره آتشفشانی توسط حامیان محیط زیست نصب شده و به ثبت فعالیت های لانه سازی ایگواناهای صورتی کمک کردند.
دوربین ها همچنین به شناسایی شکارچی اصلی که ایگواناهای جوان را نابود می کند، کمک کرد. بر این اساس مشخص شد اصلی ترین عامل تهدید کننده این جانور، : گربه های وحشی غیر بومی هستند.
مطالعات انجام شده نشان داد گربه ها در نزدیکی محل های لانه سازی ایگواناهای صورتی جمع شده و ایگواناهای جوان را شکار می کنند.
به گزارش سیناپرس، دانشمندان بر این باورند که شکار شدون توسط گربه ها مانع از زنده ماندن ایگوانا های جوان برای تولید مثل در دهه گذشته شده است. از سوی دیگر باید توجه داشت موش های مشاهده شده در نزدیکی مکان های لانه سازی ایگوانا صورتی نیز ممکن است تهدیدی برای این گونه باشند.
اگرچه محیط بانان پارک ملی برای اولین بار این خزنده را در سال ۱۹۸۶ کشف کردند، اما دانشمندان دهه ها طول کشید تا ایگوانای صورتی را به عنوان یک گونه مستقل شناسایی کنند. بچه ایگواناهای صورتی علیرغم نامشان صورتی نبوده و دارای رنگ سبز مایل به زرد نئونی با نوارهای تیره مشخص هستند. رنگ صورتی این جانور معمولا در زمان بلوغ آن ها دیده می شود.
مترجم:فرگل غفاری
منبع: smithsonianmag
No tags for this post.