یک عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیرازگفت: ترک لب یکی از مشکلات شایع در بزرگسالان و کودکان است. اما این عارضه در نوزادان به دلیل ماهیت حساس پوست و همچنین نوع تغذیه که از طریق مکیدن است، می تواند بسیار ناخوشایند و آزاردهنده باشد.
به گزارش سیناپرس فارس، دکتر مژده سپاس خواه گفت: پوست لب با سایر نقاط صورت متفاوت است. اگرچه ساختار زیرین پوست یکسان است، اما سطح پوست لب بسیار نازکتر و ظریفتر از پوست دیگر قسمت های صورت است. پوست لب بر خلاف پوست بدن فاقد غدد چربی است. در نتیجه نمیتواند چربی ایجاد کند.
سپاس خواه ادامه داد، عوامل زیادی مانند تغییر در سطح دما و رطوبت و تغییرات گسترده آب و هوایی ممکن است باعث ترک خوردگی و شکاف لب ها شود. ترک خوردگی لب ها می تواند ناشی از دلیل مهم دیگری مانند کمبود آب بدن باشد.
او افزود، پیدا کردن علت ترکخوردگی لب ها اهمیت زیادی برای درمان دارد. گاهی ترکخوردگی در اثر تماس مداوم زبان با لب ها ایجاد شود که در این صورت فرد باید این عادت را ترک کند. در صورتی که علت هوای سرد و خشک است، باید به طور مرتب از بالم لب استفاده کرده و لب ها را محافظت کنیم.
وی خاطر نشان کرد، همچنین استفاده از petroleum jelly یا همان وازلین نیز برای برطرف کردن ترک لب و حفظ رطوبت آن بسیار مؤثر است و باعث حفظ رطوبت پوست لب ها می شود. وازلین مانند یک سد محافظتی باعث حفظ رطوبت درون سلول های پوستی میشود.
این عضو هیأت علمی گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای پیشگیری از ترک لب ها توصیه هایی به شرح ذیل ارایه داد:
1- از مصرف غذاهای چرب و شور بپرهیزیم.
2- از قرار گرفتن در معرض نور خورشید پرهیز کنیم.
3- آب کافی بنوشیم، نوشیدن میزان کافی آب نیز راه حلی کمک کننده برای برطرف کردن ترک لب هاست، زیرا از خشک شدن سلول های پوست جلوگیری میکند.
4- تا حد امکان در معرض هوای خشک قرار نگیریم.
5- کمبود ویتامین ها و عفونت های قارچی را بررسی کنیم.
6- اگر ترک لب ظرف مدت سه هفته درمان شد، نیاز به اقدام بیشتری نیست؛ اما اگر بعد از سه هفته درمان نشد یا در صورت تداوم این مشکل، بایدحتماً به پزشک متخصص پوست مراجعه شود.
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده