به گزارش سیناپرس،رنگ های خوراکی در بسیاری از محصولات غذایی مانند اسمارتیز، شکلات، شیرینی و … استفاده شده و ظاهری زیبا به این غذاها می دهد. یافته های یک مطالعه جدید نشان می دهد، مصرف رنگ خوراکی ممکن است با التهاب روده مرتبط باشد.
یافته های جدید پژوهشگران نشان می دهد، مصرف طولانی مدت رنگ های خوراکی رایج از قبیل Allura Red AC می تواند باعث التهاب خفیف روده در موش ها شده و همچنین حساسیت به التهاب را در بیماری های التهابی روده افزایش دهد. این یافته ها، نیاز به بررسی بیشتر اثرات بالقوه بلندمدت افزودنی های مواد غذایی در سلامت عمومی را برجسته می کند.
باید توجه داشت که بسیاری از محصولات غذایی و نوشیدنی ها حاوی مواد افزودنی هستند که حفظ، بافت، رنگ و ظاهر آنها را بهبود می بخشد. مطالعات پیشین نشان داده بود که برخی از افزودنی های غذایی در مدل های حیوانی سلامت روده را مختل کرده و منجر به کولیت، یک بیماری التهابی روده می شوند. یافته های جدید نشان می دهد Allura Red AC که یک رنگ خوراکی قرمز مصنوعی است و در برخی از غلات صبحانه، نوشیدنی ها و قنادی ها استفاده می شود، تاثیرات مخربی روی روده دارد.
ولیول کان و همکارانش در این مطالعات دریافتند:مصرف طولانی مدت (۱۴ هفته) رژیم غذایی حاوی رنگ خوراکی Allura Red AC، در سطحی قابل مقایسه با برخی از غذاهای انسانی، می تواند باعث التهاب روده در موش ها شود. محققان همچنین دریافتند؛ مصرف طولانی مدت این ماده به مدت ۱۲ هفته، احتمال ابتلا به کولیت را در موش های آزمایشگاهی افزایش می دهد. نویسندگان خاطرنشان می کنند که این تاثیر مخرب ماحصل رژیم غذایی حاوی مقدار ثابتی از Allura Red AC به طور روزانه و در مدت زمان طولانی است. به عبارت دیگر برای افرادی که گهگاه غذا یا نوشیدنی های حاوی Allura Red AC مصرف می کنند خطر بروز مشکلات روده اندک است.
به گزارش سیناپرس، طی این آزمایش ها مشخص شد موش هایی که به مدت ۱۲ هفته به طور متناوب رژیم غذایی حاوی Allura Red AC مصرف کردند، دچار التهاب روده یا کولیت نشدند. محققان حدس می زنند که مصرف Allura Red AC باعث افزایش سطح سروتونین، نوعی پیام رسان شیمیایی در روده بزرگ می شود که منجر به التهاب روده می شود.
شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی Nature Communications منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.
مترجم: زهرا همراز
No tags for this post.