نماینده ولی فقیه در استان اردبیل با اهدای لوح سپاس، از اعضای شورای علمی تدوین دانشنامه تاریخی استان اردبیل تجلیل کرد.
به گزارش سیناپرس اردبیل، آیت الله دکتر سیدحسن عاملی در این دیدار با اشاره به ضرورت تدوین چنین کتابهایی در استان اردبیل اظهار کرد: این دانشنامه با حضور اساتید و محققان ملی و استانی با ظرافت تدوین شده که برای تاثیرگذاری بیشتر، این مجموعه باید به زبانهای انگلیسی، عربی و ترکی نیز ترجمه شود.
وی اضافه کرد: اکنون که جلد نخست دانشنامه تاریخی استان اردبیل با عنوان شهرستان اردبیل چاپ و جلد دوّم آن شامل بخش مغان و مشگین شهر تدوین شده و به زودی چاپ خواهد شد، برای ما مایه افتخار است و از اینکه گروهی از اساتید و دانشجویان به این کار اهتمام کردهاند، خوشحال هستم.
نماینده مردم استان اردبیل در مجلس خبرگان رهبری، تدوین تاریخ روزشمار استان اردبیل را خواستار شد و افزود: برای کمک به تبیین تاریخ ماندگار استان باید جلوههایی از آن توسط محققان انتخاب و با بهرهگیری از هنرهای مربوطه به صورت المان شهری تهیه شود و در شهرهای استان اردبیل در معرض دید عموم قرار گیرد که قطعا این امر تلاش همه جانبه مسئولان و نهادهای علمی و تاریخی را میطلبد.
عاملی با اشاره به اینکه باید اطلاعات تاریخی را در بین مردم به ویژه جوانان و نوجوانان بالا ببریم، تصریح کرد: دشمن با تحریف تاریخ در تلاش است بستر درگیری ایران با کشورهای همسایه را فراهم کند که پیشگیری از آن عزم ملی را میطلبد.
بخش «مغان» و «مشگین شهر» دانشنامه تاریخی استان اردبیل آماده چاپ است
جوادی اضافه کرد: با اهتمام اعضای شورای علمی این مجموعه، بخش نخست این دانشنامه با عنوان اردبیل پس از تدوین در قالب طرح پژوهشی با مقدمه عالم زاده و پیرامون جایگاه مهم دانشنامه ها و دائره المعارف ها وتدوین آن ها در سال ۱۴۰۰ چاپ شد و با حضور حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی کشور در شورای فرهنگ عمومی استان رونمایی و از ناظر علمی آن تجلیل گردید به طوری که مساعدت های بهنامجو، استاندار وقت اردبیل، مدیران دفتر برنامه ریزی، بودجه و تحول اداری استانداری اردبیل، سازمان مدیریت و برنامه ریزی و حوزه هنری استان اردبیل از تدوین این سه بخش هم جای قدردانی دارد.
ناظر علمی دانشنامه تاریخی استان اردبیل، با بیان اینکه بخش «مغان» و «مشگین شهر» این مجموعه در سال گذشته و در قالب دو طرح پژوهشی تدوین شده و آماده چاپ است، تصریح کرد: بخش «خلخال و کوثر» دانشنامه نیز در سال جاری در قالب طرح پژوهشی استان به تصویب اولیه رسیده و در صورت نهایی شدن، تدوین آن آغاز خواهد شد.
به گفته وی، بخش چهارم دانشنامه نیز مربوط به شهرستانهای نمین، نیر و سرعین میباشد که پروپوزال آن در سال جاری ارائه شده است که مورد تصویب قرار نگرفته این در حالی است که موضوع از سوی مردم این شهرستانها پیگیری میشود و در صورت تصویب این بخش، همکاران آماده آغاز تدوین این بخش هم هستند. اخیرا جهت نظارت و تدوین بخش مربوط به اهل تسنن استان در خلخال و نمین، سه نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه و علمای حوزوی انتخاب و به شورای علمی اضافه شدهاند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه از زمان آغاز به کار تدوین این مجموعه علمی-پژوهشی، اعضای شورای علمی این دانشنامه از بیست نفر به چهل نفر رسیده است، ادامه داد: در این شورا در کنار نماینده ولی فقیه در استان شخصیتهای شاخص حوزوی و دانشگاهی و مدرس دانشگاه، چهرههای برجسته و برتر علمی و صاحبان آثار متعدد تخصصی استانی و کشوری میباشد.
جوادی خاطرنشان کرد: بخش باستان شناسی این مجموعه نیز از نظر علمی و پژوهشی از بخش های مهم و قوی و دارای یافته های جدید و منحصر به فرد علمی دانشنامه است و بی گمان این امر گذشته از توانایی علمی اساتید و دانشجویان این رشته، از پژوهش موضوعات این بخش در قالب های رسمی به ویژه پایان نامه دانشجویی و بررسی های میدانی نشأت می گیرد.
جوادی، آمادگی و همکاری اساتید فرزانه دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور از استان و نیز سراسر کشور، ضرورت به پایان رسیدن بخشهای دیگر دانشنامه و چاپ و انتشار آنها، لزوم پرکردن برخی خلاءهای موجود در بخش تاریخ استان از طریق ترجمه این مجموعه به زبانهای فعّال جهان از جمله عربی، انگلیسی، ترکی آذربایجانی و ترکی عثمانی و نیز تدوین متن سریال شاه اسماعیل صفوی و نیز دانشنامه سیاسی، اجتماعی و فرهنگی استان در قالب مجموعه شهرها، بخشها، روستاها و آبادیها که هر دو از سوی خود نماینده ولی فقیه در استان مطرح شده و تدوین تاریخ انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس در استان را از دلایل ضرورت تداوم فعالیت این گروه علمی-پژوهشی عنوان کرد.
در پایان این مراسم از بیست و چهار نفر از اعضای شورای علمی تدوین بخش های اردبیل، مغان و مشگین شهر دانشنامه تاریخی استان اردبیل تجلیل و تقدیر به عمل آمد.