نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

دعوت از محقق ایرانی برای همکاری در تدوین گزارش جهانی محیط زیست

 ارائه و تحلیل آخرین یافته های علمی در مورد وضعیت جهانی خدمات اکوسیستمی و تنوع زیستی، هدف اصلی «گزارش ارزیابی جهانی تولیدات و خدمات اکوسیستمی» است که از سوی یکی از نهادهای مهم بین المللی وابسته به برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد موسوم به «تریبون بین دولتی درمورد تنوع زیستی و خدمات زیست بومی» (IPBES) تا سال 2017 به صورت رسمی منتشر شده و در اختیار دولت ها قرار خواهد گرفت. دبیرخانۀ دائمی IPBES در بن آلمان قرار داشته و از زمان شروع به کار در سال 2013 تاکنون، 102 دولت رسماً در آن عضویت دارند.

تدوین یکی از فصل های هفت گانه گزارش جهانی محیط زیست به دکتر 'مصطفی پناهی' عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات و مدیرگروه اقتصاد انرژی این واحد دانشگاهی واگذار شده است.
وی عهده دار مسئولیت بازنگری گزارش ارزیابی منطقه آسیا – پاسیفیک نیز شده است.
در فرآیند تدوین و بازنگری این گزارش ها که برای اولین بار نماینده ای از جامعۀ علمی کشورمان امکان حضور پیدا کرده، از خدمات مشاوره ای بیش از 120 کارشناس و متخصص بین المللی صاحب نام، استفاده خواهد شد.
در همین رابطه، برگزاری نشست های متعددی طی دو هفته در کشور آلمان در شهریورماه امسال تدارک دیده شده و طی آن، تمامی دست اندرکاران انتخاب شده، به تبادل نظر خواهند پرداخت.پناهی با اشاره به پشت سرگذاردن فرآیند دشوار و پیچیدۀ این انتخاب از سوی IPBES، کسب چنین جایگاهی را افتخار مهمی برای کشور و مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی دانست.
وی افزود: تدوین گزارشی در مورد نتایج ارزیابی جهانی وضعیت اکوسیستم های طبیعی از جمله جنگل ها، علفزارها، دریاچه ها ، تالاب ها، رودخانه ها، مناطق دریایی و ساحلی و تهدیدهای متوجه آنها، تلاشی است که IPBES برای نزدیک سازی دیدگاه های جوامع علمی با تصمیم سازان، برنامه ریزان و سیاستمداران دنبال می کند.
برنامه بین دولتی تنوع زیستی و خدمات زیست بوم ها (IPBES) اهمیت تنوع زیستی را برای مردم بومی و مشارکت حیاتی آنان را در حفظ تنوع زیستی به رسمیت می شناسد.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل