کمبود این ویتامین خطر بیماری قلبی را دو برابر می کند
به گزارش سیناپرس، یافته های تحقیقات جدید نشان می دهد که کمبود ویتامین D با دو برابر شدن خطر بیماری قلبی مرتبط است و افرادی که فاقد این ویتامین هستند احتمالاً فشار خون بالا داشته و از بیماری قلبی نیز رنج می برند.
محققان اینگونه توضیح می دهند که پس از قرار گرفتن در معرض نور خورشید، ویتامین D در پوست تولید شده و در کبد به کلسیفدیول تبدیل و سپس در کلیه به کلسیتریول تبدیل می شود. کلسیتریول شکل فعال ویتامین D است که بر سیستم ایمنی، رشد استخوان، تولید هورمون های آدرنالین، دوپامین و سروتونین تأثیر می گذارد.
نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که کلسیتریول همچنین می تواند بر سلامت قلب و عروق از طریق تأثیراتش بر سایر سیستم ها از جمله سیستم ایمنی بدن تأثیر بگذارد. در این تحقیق، به نظر می رسد شرکت کنندگان با سطوح پایین ویتامین D، در معرض خطر ابتلا به فشار خون و بیماری قلبی بالاتری بودند.
نتایج پژوهش ها نشان داد افرادی که کمترین میزان ویتامین D را دارند، دو برابر بیشتر از افرادی که در محدوده طبیعی هستند، از بیماری های قلبی عروقی رنج می برند. بیماری های قلبی عروقی (CVD) یکی از دلایل اصلی مرگ و میر و ناتوانی است که هر ساله باعث مرگ ۷.۹ میلیون نفر را در سراسر جهان می شود. به گفته محققان بیش از یک میلیارد نفر در جهان دارای سطوح پایین ویتامین D هستند.
دانشمندان معتقدند که بهترین آزمایش برای تعیین وضعیت ویتامین D، اندازه گیری غلظت سرمی 5-هیدروکسی ویتامین D (25(OH)D) است. برای بررسی ارتباط بین سطوح سرمی 25(OH)D و خطر بیماری های قلبی، تیم تحقیقاتی داده های بیش از نیم میلیون شرکت کننده را تجزیه و تحلیل کرد. محققان دریافتند که در جایی که سطح سرمی 25(OH)D حدود ۵۰ نانومول بر لیتر باشد، خطر فشار خون بالا و بیماری قلبی به شدت کاهش می یابد.
پروفسور الینا هیپونن (Elina Hyppönen) رهبر این مطالعه در این باره گفت: کمبود شدید این ویتامین نادر است اما در شرایطی که این اتفاق می افتد، بسیار مهم است که پیشگیرانه عمل کنید و از اثرات منفی بر قلب اجتناب کنید. او در ادامه افزود: ویتامین D را می توان در برخی غذاها یافت اما این مقدار کافی نیست.
پروفسور هیپونن توضیح داد: ما همچنین می توانیم ویتامین D را از غذاها از جمله ماهی های روغنی، تخم مرغ و غذاها و نوشیدنیهای غنی شده دریافت کنیم. اگر ویتامین D را از طریق نور خورشید دریافت نکنیم، مواد مغذی و گاهی اوقات مصرف یک مکمل روزانه برای تامین نیازهای این ویتامین کارآمد است.
به گزارش سیناپرس، هیپونن در خاتمه افزود: با توجه به شیوع جهانی این بیماری کشنده، درک ارتباط بین سطوح پایین ویتامین D و بیماری های قلبی عروقی بسیار مهم است. نتایج شگفت انگیز پژوهش ها نشان می دهد که اگر بتوانیم سطح ویتامین D را در حد استاندارد افزایش دهیم، می توانیم بر میزان ابتلا به بیماری های قلبی نیز تأثیر بگذاریم.
شرح کامل این مطالعات در آخرین شماره مجله تخصصی European Heart Journal منتشر شده است.
مترجم: مهدی فلاحی پناه
No tags for this post.