انتشار دستورالعمل آزمون پذیرش دستیاری رشتههای فوقتخصصی بالینی
دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی، دستورالعمل چهلمین دوره آزمون پذیرش دستیار رشتههای فوق تخصصی بالینی پزشکی را منتشر کرد.
آزمون کتبی چهلمین دوره آزمون پذیرش دستیار فوقتخصصی در رشتههای مصوب، صبح روز پنجشنبه ۲۹ دی ماه سال جاری به صورت متمرکز در تهران برگزار میشود.
زمان برگزاری آزمون شفاهی نیز هنگام توزیع کارت ورود به جلسه به اطلاع داوطلبان میرسد.
ثبتنام در این آزمون از روز ۲۶ آذر ماه آغاز شده و تا روز چهارشنبه ۳۰ این ماه ادامه دارد. داوطلبان برای شرکت در این آزمون میتوانند به سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی مراجعه کنند.
کارت ورود به جلسه چهلمین دوره آزمون دستیاری فوق تخصصی پزشکی در روزهای سه شنبه و چهارشنبه ۲۷ و ۲۸ دی ماه ۱۴۰۱ از طریق سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی در دسترس داوطلبان قرار میگیرد.
داوطلبان برای ثبتنام در این آزمون میتوانند به سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی مراجعه کنند.
شرایط عمومی شرکت در این آزمون به شرح زیر است:
۱. تأیید صلاحیت عمومی طبق ضوابط شورای عالی انقلاب فرهنگی
تبصره: اعضای هیات علمی رسمی (قطعی یا آزمایشی) برای تحصییل در دوره های فوق تخصصی نیاز به گزینش عمومی مجدد ندارند.
۲. داشتن مدرک دانشنامه تخصصی رشته پیش نیاز و یا گواهی قبولی آن از دانشگاهها یا مراکز مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
تبصره: در این دوره از آزمون و صرفا داوطلبان رشته های فوق تخصصی جراحی قفسه صدری، جراحی قلب و عروق، جراحی عروق و جراحی کودکان با داشتن مدرک گواهینامه رشته تخصصی جراحی عمومی در صورت پایان خدمت و یا اتمام خدمات ضریب K تا تاریخ ۲۵ شهریور ۱۴۰۲ مجاز به شرکت در آزمون پذیرش دستیار فوق تخصصی هستند.
۳. داشتن گواهی پایان تعهدات برای پزشکان مشمول خدمات ضریب k حداکثر تا تاریخ ۲۵ شهریور ۱۴۰۲
۴. داشتن کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا معافیت از خدمت وظیفه عمومی برای آقایان: کلمه معافیت به مفهوم معافیت دایم است و داوطلبان دارای معافیت موقت پزشکی و یا کفالت با مسئولیت خود می توانند در آزمون پذیرش دستیار شرکت کنند. در صورت فراخوانده شدن به انجام خدمت وظیفه عمومی، وزارت بهداشت هیچگونه تعهدی برای ترخیص آنان به عهده نخواهد داشت.
داوطلبانی که در حال انجام خدمت وظیفه عمومی یا پیام آوران بهداشت هستند نیز در صورت ارائه گواهی مبنی بر اینکه مدت خدمت سربازی آنان تا تاریخ ۳۰ شهریور ۱۴۰۲ به اتمام می رسد، مجاز به شرکت در آزمون پذیرش دستیار خواهند بود.
داوطلبان مشمول خدمت نظام وظیفه صرفا با مجوز سازمان مربوطه، مجاز به شرکت در آزمون هستند و دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی هیچ گونه مسئولیتی در خصوص مجوز شرکت در آزمون و ترخیص آنها نخواهد داشت.
آن دسته از متقاضیانی که به عنوان ماده یک قانون نحوه تامین هیات علمی مشغول انجام خدمت وظیفه در دانشگاه های علوم پزشکی کشور هستند در صورت موافقت دانشگاه محل خدمت و ارائه گواهی مبنی بر این که تا تاریخ ۳۰ شهریور ۱۴۰۲ معادل مدت خدمت وظیفه عمومی مصوب ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح را (دو سال از شروع به خدمت وظیفه عمومی) گذرانیده باشند، می توانند با ارائه گواهی از سوی مرکز امور هیات علمی وزارت بهداشت، به طور مشروط در آزمون شرکت کنند و در صورت قبولی و نداشتن منع قانونی از نظر سازمان وظیفه عمومی ناجا، طبق مقررات شروع به تحصیل کنند.
حداکثر ۵ درصد رتبه های برتر هر رشته پیش نیاز آزمون دانشنامه تخصصی سال ۱۴۰۱ در صورت ارائه مجوز از سوی معاونت درمان/ مرکز امور هیات علمی وزارت بهداشت، مبنی بر شروع خدمات قانونی و مورد تعهد در مناطق مورد نیاز و التزام به تداوم این خدمات پایان شهریورماه ۱۴۰۱ مجاز هستند در آزمون ورودی دستیار فوق تخصصی شرکت کنند.
۵. شرکت و قبولی در آزمون پذیرش دستیار فوق تخصصی
۶. نداشتن نقص عضو موثر حرفه ای برحسب رشته
۷. عدم اشتغال به تحصیل در یکی از رشته های فوق تخصصی پزشکی و دوره های تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) و PhD
تبصره ۱: دارندگان مدرک دانشنامه فوق تخصصی و قبول شدگان آزمون نهایی و گواهینامه فوق تخصصی در یکی از رشته های پزشکی بالینی مجاز به شرکت مجدد در آزمون پذیرش دستیار فوق تخصصی نیستند.
شروط اختصاصی شرکت در این آزمون شامل موارد زیر میشود:
۱. مشمولین استفاده از سهمیه رزمندگان و ایثارگران: ۳۰ درصد از ظرفیت پذیرش در هر رشته – محل به مشمولین استفاده از سهیمه رزمندگان و ایثارگران با رعایت شرایط اعلامی تعلق می گیرد. (جزئیات سهمیه رزمندگان و ایثارگران در دفترچه راهنمای ثبت نام اعلام شده است.)
نحوه پذیرش
الف) ۲۵ درصد از ظرفیت پذیرش به رزمندگان و ایثارگران دارای شرایط زیر اختصاص دارد:
* همسر و فرزندانِ شاهد، جانبازان، آزادگان و همسر و فرزندان آزادگان و همسر و فرزندان جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر، به شرط کسب حد نصاب ۷۰ درصد نمره علمی گزینش آزاد در رشته- محل انتخابی
* فرد رزمنده به شرط کسب حداقل ۸۰ درصد حد نصاب علمی در رشته – محل انتخابی
ب) پنج درصد از ظرفیت پذیرش به رزمندگان و ایثارگران دارای شرایط زیر اختصاص دارد (به شرط کسب حداقل ۷۰ درصد حدنصاب علمی در رشته – محل انتخابی):
* جانباز کمتر از ۲۵ درصد و فرزند و همسر جانباز کمتر از ۲۵ درصد
* همسر و فرزند رزمنده با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه
توجه: ممکن است فردی حائز رتبه یک در سهمیهر زمندگان و ایثارگران باشد ولی بدلیل عدم کسب حد نصاب لازم با سهمیه فوق الذکر پذیرفته نشود.
تذکر : در صورتی که سهمیه ۲۵ درصد بند الف بالا تکمیل نشود و ۵ درصد سهمیه بند ب پاسخگوی متقاضیان واجد شرایط نباشد ظرفیت خالی باقی مانده به متقاضیان واجد شرایط سهمیه ۵ درصد بند ب بالا اختصاص خواهد یافت.
تذکر: در صورت عدم تکمیل ظرفیت های ۲۵ درصد و ۵ درصد رزمندگان و ایثارگران توسط متقاضیان واجد شرایط طبق قانون ظرفیت تخصیصی این سهمیه به متقاضیان سهمیه آزاد اختصاص می یابد.
تذکر: در صورتی که هر یک از شرکت کنندگان سهمیه رزمندگان و ایثارگران در رشته – محل انتخابی موفق به کسب نمره قبولی بصورت آزاد شود، جزء ظرفیت پذیرش بصورت آزاد محسوب خواهد شد.
نکته مهم: عطف به ارسال لایحه جدید سهمیه های آزمون های پذیرش توسط دولت به مجلس شورای اسلامی چنانچه تغییری در قانون جامع خدمت رسانی به ایثارگران ایجاد شود و این تغییر قبل از انجام انتخاب رشته محل باشد تغییرات لحاظ خواهند شد.
تعهدات: از پذیرفته شدگان با استفاده از سهمیه رزمندگان و ایثارگران مطابق سایر پذیرفته شدگان به صورت آزاد با رعایت سایر مقررات مرتبط تعهد محضری اخذ خواهد شود.
۲. مشمولین شیوه نامه پذیرش دانشجویان بومی توسط دانشگاهها با اولویت مناطق محروم:
فرد متقاضی استفاده از سهمیه بومی مناطق محروم موضوع قانون برقراری عدالت آموزشی باید به طور کامل دارای یکی از شرایط اعلامی براساس رای صادره در چهاردهمین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشد. (جزئیات سهمیه بومی مناطق محروم در دفترچه راهنمای ثبت نام اعلام شده است.)
– پذیرفته شدگان بر مبنای این شیوه نامه از بدو ورود مکلف به تودیع سند تعهد محضری به میزان سه برابر مدت تحصیل در شهرستان، بخش یا روستاهای مورد نیاز دانشگاه های محل تعهدی که در آن پذیرفته شده اند خدمت کنند.
No tags for this post.