گزارش تصویری از فناوری های غذایی برای آینده بشر
فرایند تولید، فراوری و حمل و نقل مواد غذایی سالانه منجر به انتشار مقادیر بسیار زیادی از گازهای گلخانه ای به طبیعت می شود و علاوه بر این بسیاری از این مواد غذایی نیز در بخش های مختلف جهان به هدر می روند. متاسفانه این امر این در حالی اتفاق می افتد که بسیاری از بخش های جهان با کمبود مواد غذایی دست و پنجه نرم می کنند.
مهندسان کشاورزی و دانشمندان برای برطرف کردن این مشکل و افزایش تولیدات کشاورزی روش هایی را ابداع کرده اند که با به کار گیری آنها می توان تا حد بسیار زیادی از انتشار گاز های گلخانه ای ناشی از صنایع کشاورزی و غذایی جلوگیری کرد
در همین راستا نیز مهندسان کشاورزی و دانشمندان برای برطرف کردن این مشکل و افزایش تولیدات کشاورزی روش هایی را ابداع کرده اند که با به کار گیری آنها می توان تا حد بسیار زیادی از انتشار گاز های گلخانه ای ناشی از صنایع کشاورزی و غذایی جلوگیری کرد و در عین حال نیز مشکلات کمبود مواد غذایی جهان را تا حد بسیار زیادی برطرف کرد. در ادامه به 6 فناوری ویژه که می تواند آینده مواد غذایی را تغییر دهد اشاره می کنیم.
- مزارع داخلی عمودی ایجاد کننده محصولات محلی: شیگه هارو شیمامورا (Shigeharu Shimamura) به عنوان متخصص فیزیولوژی گیاهی موفق به ساخت بزرگ ترین مزرعه عمودی جهان شده است. روزانه هزاران تن کاهو از این مزرعه برداشت می شود.
- چاپ سه بعدی مواد غذایی: به زودی و با استفاده از چاپگرها ویژه مواد غذایی می توان به راحتی و تنها با زدن یک دکمه غذاهایی مانند پیتزا، همبرگر و شکلات های ویژه ای را در اختیار داشت.
- باغ های فضایی: کمپانی DesignLibero با الهام گیری از پروژه های تولید مواد غذایی در فضا در پی ساخت مزرعه ای دوار است. میزان موفقیت این فناوری در رشد سبزیجات خارج از جو زمین هنوز مشخص نیست اما این پروژه در صورت موفقیت می تواند قدم بسیار بزرگی در جهت مدیریت فضای زمینی باشد.
- بسته بندی های زیستی تخریب پذیر: میزان آلودگی های محیطی حاصله از بسته بندی های مواد غذایی و بطری های پلاستیکی بسیار زیاد است و به همین جهت نیز محققان موفق شده اند تا با استفاده از جلبک دریایی، محفظه های بسته بندی ارزان قمیت و قابل بازگشت به طبیعت را طراحی کنند.
- پرورش گوشت آزمایشگاهی: دانشمندان موفق شده اند تا با استفاده از سلول های بنیادی گاو ها به پرورش گوشت در آزمایشگاه بپردازند. این روند بسیار هزینه بر است اما نتیجه آن تولید گوشت همبرگر بدون چربی است که مزه آن نیز نسبتا خوب است.
- ذرت های پربارتر: محققان موفق شده اند تا با استفاده از یک جهش ژنتیکی طبیعی، ذرت های جهش یافته خاصی را پرورش دهند که تلفیق آنها با ذرت های سنتی و معمولی، منجر به ایجاد ذرت های جدیدی می شود که پربار تر از ذرت های عادی هستند و در عین حال تمامی جنبه های دیگر ساختارشان با ذرت های معمولی یکی است.
منبع: engadget
ترجمه: احمد محمد حسینی
No tags for this post.