کشف دو سیاره دارای آب در فاصله ۲۱۸ سال نوری از زمین
ستاره شناسان به تازگی دو سیاره عجیب را در فاصله ۲۱۸ سال نوری از زمین پیدا کردند که دارای منابع آب هستند.
به گزارش سیناپرس، وجود آب برای زندگی ضروری است و ما برای مدت طولانی، معتقد بودیم که زمین تنها سیاره ای است که این مایع را دارد. اکنون می دانیم که آب در سیار مناطق کیهان وجود دارد هرچند هنوز به طور مستقیم آن را در سیاره ای خارج از منظومه شمسی شناسایی نکرده ایم.
به تازگی تیمی از محققان دانشگاه مونترال در مجله Nature Astronomy گزارشی منتشر کردند که بر اساس آن خبر از شناسایی دو سیاره دارای آب داده شد.
این تیم پژوهشگران به سرپرستی کارولین پیوله با مشاهده داده های جمع آوری شده توسط دو تلسکوپ هابل و اسپیتزر توانستند به این نتیجه برسند که دو سیاره در فاصله ۲۱۸ سال نوری از سیاره ما، در منظومه ای به نام کپلر-۱۳۸، دارای بخش های قابل توجهی از آب هستند.
این دو سیاره، Kepler-138 c و Kepler-138 d نامیده می شوند و هر دو سه برابر زمین حجم و دو برابر آن جرم دارند، اما چگالی هر دو کمتر از زمین است.
دانشمندان با استفاده از ابزارها و روش های خاص دریافتند که نیمی از هر سیاره از موادی سبک تر از سنگ اما سنگین تر از هیدروژن یا هلیوم ساخته شده است. متداول ترین ماده با این خواص آب است.
به گزارش سیناپرس، Björn Benneke از پژوهشگران این تیم مطالعاتی در رابطه با موضوع فوق گفت: ما قبلاً فکر می کردیم سیاراتی که کمی بزرگ تر از زمین هستند، مانند نسخههای کوچک شده این سیاره، توپ های بزرگی از فلز و سنگ هستند. با این حال، ما اکنون نشان دادهایم که این دو سیاره، Kepler-138 c و d، از نظر ماهیت کاملاً متفاوت بوده و بخش بزرگی از کل حجم آنها احتمالاً از آب تشکیل شده است. این بهترین مدرک برای وجود جهانهای آبی است.
مترجم: ناصر پورقدیمی
منبع: autoevolution
No tags for this post.