به گزارش سیناپرس، روز گذشته دو شرکت داروسازی مشهور جهان یعنی شرکت های مدرنا و مرک اعلام کردند: پیشرفت قابل توجهی در ساخت واکسنی داشته اند که می تواند از ملانوما یا بدخیم ترین نوع سرطان پوست جلوگیری کند.
شرکت مدرنا که که به خاطر ساخت و تمرکز روی واکسن کووید شهرت دارد با همکاری شرکت داروسازی Merck که داروی ایمونوتراپی سرطان کیترودا را تولید می کند، اعلام کردند:موفق به طراحی واکسنی موثر علیه سرطان بدخیم پوست شده اند. این ترکیب در یک مطالعه کوچک روی بیمارانی که سرطان را با جراحی برداشته بودند، عملکرد خوبی داشت.
استفان بانسل، مدیرعامل شرکت داروسازی مدرنا در یک بیانیه خبری اعلام کرد: فناوری ساخت واکسن mRNA برای کووید-۱۹ دگرگون کننده بوده و اکنون برای اولین بار، ما پتانسیل این فناوری را برای تأثیرگذاری بر نتایج ملانوما در یک کارآزمایی بالینی تصادفی نشان داده ایم.
وی در این رابطه گفت: ما مطالعات بیشتری را در زمینه ملانوما و سایر اشکال سرطان با هدف ارائه درمان های فردی به بیماران آغاز خواهیم کرد. ما مشتاقانه منتظر انتشار مجموعه کامل داده ها و به اشتراک گذاشتن نتایج در کنفرانس پزشکی انکولوژی آتی و همچنین مذاکره با مقامات بهداشتی هستیم.
شرکت کنندگان در این مطالعه، قبل از بازگشت سرطان در بیمارانی که ملانومای پیشرفته داشتند، با ترکیبی از واکسن و کیترودا، بهبود قابل توجهی را در بقا تجربه کردند.
دکتر دین لی، رئیس آزمایشگاه تحقیقاتی مرک در این رابطه گفت: این یافته های مثبت نقطه عطف مهمی در همکاری ما با شرکت واکسن سازی مدرنا است. طی شش سال گذشته، تیم هایی از پژوهشگران ما از نزدیک با یکدیگر همکاری کردهاند و تخصص های دو مجموعه با یکدیگر ترکیب شد.
گفتنی است، این واکسن سرطان پوست از فناوری mRNA برای آموزش سیستم ایمنی بدن بیمار جهت مشاهده و پاسخ به جهشهای دی ان ای در تومورهای سرطانی استفاده می کند. در همین حال، ماده Keytruda برای درمان چندین نوع سرطان تایید شده است. به گزارش سیناپرس، این روش درمانی جدید، سیستم ایمنی بدن را برای یافتن و مبارزه با سلول های سرطانی تحریک می کند.
محققان تاثیر ترکیب واکسن و کیترودا بر بیماران سرطانی را با تجویز کیترودا به تنهایی در یک کارآزمایی بالینی در مرحله میانی که شامل ۱۵۷ بیمار بود، مقایسه کردند. نتایج این بررسی نشان داد خطر مرگ یا عود سرطان در افرادی که این ترکیب را دریافت کردند در مقایسه با گروهی که کیترودا را به تنهایی استفاده کرده بودند، ۴۴ درصد کاهش داشت.
به گزارش سیناپرس، محققان این درمان ها را برای حدود یک سال در هر دو گروه انجام دادند و مطالعه فاز ۳ این تحقیقات در سال آینده آغاز خواهد شد. این فاز، که به طور کلی آخرین مرحله پژوهشی استفاده از واکسن فوق و در صورت موفقیت، می توان به این واکسن اعتماد کرد.
در خاتمه گفتنی است این شرکت ها همچنین قصد دارند در مورد واکسن های موثر بر انواع دیگر تومورها تحقیق کنند.
مترجم: مریم عالمی
منبع: consumer.healthday
No tags for this post.