مهران احمدی در خصوص روند بررسی آلودگی نمونه های این بانک خون گفت: آزمایشگاه میکروب شناسی از مهمترین بخش های بانک خون بندناف رویان است که تمامی نمونه های سلولی در بخش پردازش این مرکز، استخراج و فریز می شوند.
وی خاطرنشان کرد: سلول هایی که در بخش پردازش استخراج و فریز می شوند تا به بیماران پیوند شود، چنانچه هر نوع آلودگی میکروبی داشته باشد برای گیرنده مخاطره آمیز هستند چون برای پیوند، سیستم ایمنی فرد دریافت کننده را به منظور پس زده نشدن پیوند، تضعیف می کنند.
وی ادامه داد: لذا هر نوع آلودگی میکروبی حتی میکروب ضعیف و غیر بیماری زا می تواند برای فرد، کشنده باشد و سلامت بیمار را به خطر بیاندازد .
احمدی اظهار داشت: از همین رو، یک نمونه از خون بندناف، داخل محیط کشت مخصوص، به آزمایشگاه میکروب شناسی منتقل می شود و کشت میکروبی روی آن انجام می گیرد تا از نظر هر گونه آلودگی میکروبی چه از نوع باکتری هوازی و چه بی هوازی، کم هوازی، قارچ ها یا مخمرها بررسی شود که اگر آلودگی میکروبی دیده شود، نمونه مورد نظر کنسل و از فریز آن جلوگیری می شود.
وی در خصوص پروسه کشت میکروبی در این بانک خون عنوان کرد: این پروسه سه هفته طول می کشد؛ ما ضمن بررسی میکروبی، منشاء آلودگی را نیز مشخص می کنیم .
احمدی ادامه داد: چون خون بندناف جزء مایعات استریل بدن است و اگر آلوده به میکروب شده باشد قطعا از خارج بوده و عمده ترین راه مخصوص زمان خونگیری بوده که اگر کارشناس خونگیر دقت کافی نکند ممکن است آلودگی از بدن فرد به خون وارد شود. اما در برخی اوقات نیز شاهدیم که علی رغم همه مراقبت ها، گاهی هم ممکن است که آلودگی در آزمایشگاه پردازش وارد خون شده باشد که این اتفاق را در درصد کمی از نمونه ها حتی در سطح جهانی نیز شاهد هستیم و این جزء اقتضائات کار است.
احمدی گفت: میزان آلودگی قابل قبول بر اساس استاندارهای جهانی تا ۴.۵ درصد است اما آلودگی مشاهده شده در نمونه های خون بندناف رویان تا قبل از سال ۹۴ به طور متوسط ۲.۵ تا ۳ درصد بود و از ابتدای سال ۹۴ به بعد ، با توجه به اقدامات آزمایشگاه میکروب شناسی، بهبود عملکردی پرسنل پردازش و تمهیدات تضمین کیفت در جهت آموزش خونگیرها، به زیر ۱ درصد رسیده که رقم دقیق آن ۰/۶درصد است.
به گفته وی، مشتریان بانک خون بندناف رویان می توانند اطمینان داشته باشند که میزان آلودگی به حداقل ممکن رسیده است.
به گزارش مهر، وی افزود: درحال حاضر روش کار دستی است اما در صددیم با دستگاه های اتوماتیک ، بخشی از فرآیند کشت را به صورت اتومات در بیاوریم که هم پاسخدهی سریعتر شود و هم دقت کار بالاتر رود.
No tags for this post.