مطالعه گسترده محققان دانشگاه تافتس در بوستون نشان داد تغییرات یاد شده در رژیم غذایی می تواند سطوح قند خون را کاهش دهد و حساسیت به انسولین را افزایش بخشد.
داریوش مظفریان رییس دانشکده علم و سیاستگذاری تغذیه فریدمن در تافتس در نشست خبری در این دانشگاه گفت: دنیا با اپیدمی مقاومت در برابر انسولین و دیابت مواجه است. نتایج مطالعه ما نشان می دهد که برای درمان این بیماری و پیشگیری از آن باید خوردنی های چرب همچون گردو، دانه آفتابگردان، سویا، بذر کتان، ماهی ها و دیگر روغن های گیاهی را به جای غلات تصفیه شده، نشاسته، قند و چربی های حیوانی، مصرف کرد.
محققان برای تشخیص اثر انواع چربی های خوراکی و کربوهیدرات ها روی فاکتورهای خطر اصلی ابتلا به دیابت،نتایج 102 مورد آزمایش مربوط به چهار هزار و 60تن را بررسی کردند.
شرکت کنندگان در این مطالعه از وعده های غذایی و مقدار مختلف چربی ها اشباع شده و کربوهیدرات ها مصرف کرده بودند و محققان تاثیر متفاوت رژیم غذایی را روی سلامتی متابولیسم بدن آنها بررسی کردند که شامل قند خون و سطوح انسولین و نیز حساسیت و تولید انسولین می شود.
نتیجه تحقیق این بود که پس از یک رژیم غذایی غنی از چربی های اشباع نشده به جای وعده های غذایی حاوی کربوهیدرات یا چربی اشباع شده، تنظیم قند خون بهبود می یابد.
مظفریان گفت: این پیامی مثبت برای عموم است که از مصرف چربی های سالم نگران نشوید.
به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی هلث دی،این مطالعه 19 جولای در مجله کارشناسی PLOS Medicine منتشر شد.