آغاز به کار نخستین شتابدهنده خصوصی ایران

رئیس پارک علم و فناوری البرز از آغاز به کار نخستین شتابدهنده خصوصی ایران در دهه فجر خبر داد و گفت: پارک علم وفناوری البرز در زمینه مواد غذایی، ساختمان، برق و صنایع پایین دستی پتروشیمی تبدیل به قطب علمی می شود.

مهدی عباسی در گفتگو با سیناپرس گفت: رسالت اصلی همه پارک های علم و فناوری، برقراری ارتباط خوب و سازنده میان دانشگاه و صنعت است. ایجاد ارتباط بیشتر بین صنعت و دانشگاه نیز از جمله مهمترین موضوع هایی است که ما امسال در پارک علم و فناوری البرز پیگیر آن هستیم.

وی افزود: پارک علم و فناوری البرز پتانسیل بسیار بالایی در استان دارد. بیش از 3500 واحد صنعتی در این استان وجود دارد که تعداد قابل توجهی از آنها قابلیت تبدیل شدن به شرکت دانش بنیان را دارند از اینرو برنامه اصلی ما این است که ارتباط خوبی با این واحدها برقرار کنیم. در این راستا اقدامات خوبی از سال گذشته آغاز کرده ایم. امسال نیز پیگیر آن هستیم. انشاالله نخستین شتابدهنده کاملا خصوصی ایران(متشکل از 11 شتابدهنده) دهه فجر امسال آغاز به کار می کند. تاکنون بالغ بر 70 میلیارد تومان توسط بخش خصوصی برای انجام این کار هزینه شده است.

وی اظهارداشت: ما برای تحقق این مهم بر اساس نوع درخواست صنعت استان و پتانسیل های کشور و با مشارکت صاحبان کارخانه ها و برندهای کشوری این کار را شروع کرده ایم. اصلا به این معنا نبوده که ما کاری را شروع کنیم و بعد به دنبال مشتری برویم. به عنوان مثال تاکنون صاحبان 3 الی4 برند مواد غذایی پای کار آمده اند تا شتابدهنده خودشان را راه اندازی کنند. رسالت ما نزدیک کردن این صنایع به یکدیگر بود.

عباسی یادآور شد: هرساله توسط برخی شاخص ها عملکرد پارک های علم و فناوری ایران مورد ارزیابی قرار می گیرند. خوشبختانه امسال پارک علم و فناوری البرز براساس شاخص ارزیابی های داخلی و خارجی و بودجه تخصیص داده شده از میان 51 پارک علم و فناوری ایران، رتبه نخست را به خود اختصاص داده است؛ این شاخص بسیار سخت بوده اما خوشبختانه با تلاش همکاران این مجموعه و صنعتگران استان البرز توانستیم به چنین دستاوردی نائل شویم.

وی خاطرنشان کرد: ما به دنبال این هستیم در زمینه مواد غذایی، ساختمان، برق و صنایع پایین دستی پتروشیمی پارک علم و فناوری البرز را تبدیل به قطب علمی کنیم. امیدواریم در صنعت ساختمان و مواد غذایی تا بهمن امسال قطب اختصاصی این کار راه اندازی شود. برنامه بعدی مان این است که بتوانیم با کمک بخش خصوصی میزان جی دی پی ( تولید ناخالص داخلی) استان را افزایش دهیم.

رییس پارک علم و فناوری البرز به سیناپرس گفت: افزایش تعداد شرکت های دانش بنیان جزو برنامه های هر سال پارک علم و فناوری البرز است. اکنون متوسط استقرار شرکت های دانش بنیان در پارک های علم و فناوری 18 درصد اما در پارک علم و فناوری البرز37 درصد(2 برابر متوسط کشوری) است. اکنون ما مشکلی در جذب نداریم. منتها فضایی برای جذب این شرکت ها در اختیار نداریم. اگر فضا در اختیار داشته باشیم می توانیم تعداد شرکت های دانش بنیان مان را دو برابر کنیم. اکنون 200 شرکت در انتظار دانش بنیان شدن هستند.

گفتگو: فرزانه صدقی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا