به گزارش سیناپرس، مورچه ها چه منبع کنجکاوی باشند و چه آزاردهنده، محور حیات روی زمین به حساب می آیند. دنیای میکروسکوپی آنها ممکن است برای انسان غریبه به نظر برسد، اما بدون آنها دنیای آدم ها به همان اندازه غیرقابل تشخیص خواهد بود. اکنون نتایج یک مطالعه جدید تخمین می زند که تعداد مورچه ها در اطراف ما حدود ۲۰ کوادریلیون یعنی حدود ۲.۵ میلیون مورچه به ازای هر انسان است.
به گفته محققان، این عدد غیرقابل تصور یک تخمین محافظه کارانه است، زیرا پژوهشگران هنوز نمی توانند مورچه های زیرزمینی را در نظر بگیرند یا داده های کافی را از شمال آسیا و آفریقای مرکزی جمع آوری کنند. با این حال، این مطالعه باعث شده است که دوستداران طبیعت به این حشرات با دید جدیدی نگاه کنند.
سابین نوتن (Sabine Nooten) اکولوژیست حشرات و یکی از محققان این مطالعه در دانشگاه وورزبورگ آلمان، گفت: من فکر می کنم ما آنچه را که زیر پایمان است نادیده می گیریم. مورچه ها یکی از موفق ترین موجودات روی کره زمین هستند. از زمان ظهور آنها در بیش از ۱۴۰ میلیون سال پیش، آنها توانسته اند خود را در تقریباً هر جنبه ای از زندگی روی زمین جا بیندازند. رمز موفقیت آنها در ساختارهای اجتماعی پیچیده آنها نهفته است. قلمروهای آن ها که به خوبی اداره می شوند به طور غریزی و کارآمد کار می کنند. آنها خاک را هوادهی کرده، دانه ها را به زیر زمین منتقل می کنند و منبع غذایی حیاتی برای بسیاری از موجودات هستند.
با ۱۲مگاتون کربن خشک، کل زیست توده مورچه ها از کل پرندگان و پستانداران وحشی بیشتر است. این وزن دو برابر وزن هرم بزرگ خوفو در مصر و بیش از یک پنجم وزن دیوار بزرگ چین است. تیم تحقیقاتی همچنین دریافتند که فراوانی مورچه ها در سراسر جهان ناهمگن است. جمعیت های متراکم در مناطق جنگلی گرمسیری و بوته زارهای خشک بسیار فعال هستند. بیش از ۱۲ هزار گونه مختلف مورچه وجود دارد که هر کدام سازگاری های منحصر به فردی دارند. مورچه های نجار قوی و به طرز شگفت انگیزی از آرواره های قدرتمند خود برای خرد کردن چوب برای مواد لانه سازی استفاده می کنند. مورچه های آتشینی که به درستی نامگذاری شده اند، کوچک اما بسیار تهاجمی هستند و سم خطرناکی را به قربانیان خود تزریق می کنند. مورچه های مطیع، باغ هایی از قارچ ها را پرورش می دهند و از برگ های تازه برای کود استفاده می کنند.
برای ارزیابی این طیف کامل از گونه ها، دانشمندان با یک پایگاه داده اولیه که توسط دانشگاه هنگ کنگ سرپرستی شده بود، استفاده کردند. این شاخص گسترده شامل نزدیک به ۹ هزار مطالعه روی مورچه ها از ۸۰ سال گذشته بود. نوتن گفت: با برون یابی از این مطالعات به مکان های مشابه در سراسر جهان، دانشمندان توانستند عدد نهایی را تخمی بزنند. به گفته محققان، رقم ۲۰ کوادریلیون دو تا ۲۰ برابر بیشتر از آن چیزی است که قبلاً تصور می شد. این میزان آتقدر زیاد است که می تواند زنجیره ای از مورچه ها را تقریباً ۸ میلیون بار به دور استوای زمین بپیچد.
به گزارش سیناپرس، با این حال محققان اعلام کردند که احتمال افزایش این رقم بسیار زیاد است. به عنوان مثال، مورچه های زیرزمینی به تنهایی می توانند ۲ کوادریلیون دیگر را به ۲۰ کوادریلیون اضافه کنند. یکی از پژوهشگران در خاتمه گفت: شمارش مورچه ها کار سختی نیست. شهروندان از سراسر جهان، با روش شناسی مناسب، می توانند در ارائه درک عمیق تر از تغییراتی که در طول زمان و مکان اتفاق می افتد، در این شمارش مشارکت داشته باشند.
مترجم: سامیه خسروی زاده
منبع: mongabay
No tags for this post.