عضو کمیته علمی کشوری کرونا گفت: باید جلوی مصرف بیرویه برخی آنتیبیوتیکها به ویژه آزیترومایسین گرفته شود و اگرچه مردم اخیرا در مورد مصرف کورتون به خاطر عوارض آن حساسیت بیشتری نسبت به قبل دارند، این حساسیت باید نسبت به آزیترومایسین نیز ایجاد شود.
سید احمد طباطبایی با بیان اینکه در حدود ۲ دهه قبل، آزیترومایسین به وفور در کشور وجود نداشت، افزود: سالهای گذشته این دارو یکی از بهترین انتخاب پزشکان برای درمان بسیاری از بیماریها بود اما اکنون این دارو ممکن است تاثیری در بهبود وضعیت برخی بیماران نداشته باشد.
وی اظهار داشت: بر اساس آمارها و گزارشهایی که در کمیته علمی کرونا مطرح شد، افزایش موارد آنفلوآنزا، محدود به ایران نبوده و در بیشتر کشورها این مساله، گزارش شده است؛ به گونهای که در برخی مناطق، موارد ابتلا به آنفلوآنزا، چهار برابر بیشتر از دوران قبل از کرونا بوده است.
طباطبایی ادامه داد: در دوران کرونا و شرایط کنونی با موج آنفلوآنزا در کشور، شاهد مصرف بیرویه برخی آنتیبیوتیکها به ویژه داروی آزیترومایسین هستیم. برخی خانوادهها بدون مراجعه به پزشک، این دارو را مصرف میکنند.
وی با بیان اینکه مصرف بالای آزیترومایسین باعث ایجاد مقاومت نسبت به مصرف سایر آنتیبیوتیکها میشود، افزود: توصیه میشود که مردم به آزیترومایسین به عنوان یک داروی ضدویروسی، ضد کرونا و ضد آنفلوآنزا نگاه نکنند؛ مساله جا افتاده در ذهن برخی افراد این است که با آزیترومایسین حتی بیماری آنفلوآنزای آنها هم درمان میشود در حالی که این گونه نیست.
اثرات مصرف عسل
این فوق تخصص ریه کودکان تصریح کرد: تاثیر واقعی برخی داروهای ضدسرفه که وارداتی و یا مانند آویشن، شکر تیغال و آلوئه ورا داروی سنتی هستند، تا کنون اثبات نشده است اما استفاده از عسل، مورد تایید سازمانهای بینالمللی و مراجع علمی است.
وی ادامه داد: مصرف عسل به تنهایی یا ترکیب آن با شیر، آب، چای و سایر آبمیوهها به عنوان داروی ضدسرفه میتواند مفید باشد. خانوادهها اگر قرار است یک داروی سنتی و خانگی استفاده کنند، حتما مصرف عسل را در دستور کار قرار دهند.
عدم تاثیر برخی دودها مانند عنبرنسارا، عود، کندر و اسفند به عنوان آنتیبیوتیک
عضو کمیته علمی کشوری کرونا ضمن بی اثر دانستن اثرات برخی دودها مانند عنبرنسارا، عود، کندر و اسفند به عنوان آنتی بیوتیک، گفت: این دودها اثرات ثابت شدهای به عنوان آنتیبیوتیک برای مقابله با آنفلوآنزا ندارند بلکه مصرف آنها بهویژه برای بیماران و کودکان دارای حساسیت و آسم منجر به تشدید مشکلات آنها میشود.
تزریق واکسن آنفلوانزا محدوده به شهریور و مهر نیست
وی با بیان اینکه تزریق واکسن آنفلوآنزا فقط محدود به ماههای شهریور و مهر نیست، گفت: بر اساس منابع علمی، تزریق واکسن آنفلوآنزا از مرداد هر سال تا اردیبهشت سال بعد، توصیه میشود البته از اردیبهشت تا مرداد هم میتوان واکسن آنفلوآنزا را تزریق کرد اما میزان عفونتها در فصول گرم، کاهش مییابد و از سوی دیگر، واکسنهای جدید از مرداد بر اساس شایعترین نوع آنفلوآنزا در دسترس قرار میگیرد.
عضو کمیته علمی کشوری کرونا یادآور شد: امسال شیوع نوع H۳N۲ و H۱N۱ در کشور بیشتر از سایر انواع آنفلوآنزا بوده اما بنظر می رسد میزان بیماری زایی نوع H۳N۲ بالاتر از H۱N۱ است.
رئیس بخش ریه بیمارستان کودکان مفید تهران با بیان اینکه اوایل بیماری کرونا تصور بر این بود که کودکان، کرونا گریز هستند، افزود: اکنون باید ادعا کنیم که کودکان، کرونا گزیر هستند و ناگزیر به این بیماری به ویژه به سویه اُمیکرون، مبتلا میشوند که سال قبل با مشکل تختهای آی سی یو کودکان روبرو بودیم و وزارت بهداشت برای افزایش تعداد تخت های این بخش، اقدام کرد.
اقداماتی که در کاهش ابتلا به عفونت های ویروسی و تنفسی موثر بود
طباطبایی خاطرنشان کرد: در دوران کرونا، افراد در معرض تماس با دیگران، حضور در مجامع و مکان های شلوغ پرهیز کردند، از سوی دیگر مدارس، دانشگاهها و مراکز آموزشی تعطیل بود، جلسات به صورت غیرحضوری برگزار می شد و بخش زیادی از مردم از ماسک و مواد ضدعفونی کننده استفاده میکردند که این اقدامات در کاهش ابتلا به کرونا و عفونت های ویروسی و تنفسی بسیار موثر بود زیرا راه انتقال در این بیماری ها، یکسان است.
وی یکی از دلایل افزایش موارد آنفلوآنزا را کاهش ایمنی بدن افراد در دوران کرونا به دلیل عدم تزریق واکسن آنفلوآنزا دانست و گفت: محدودیتهای دوران کرونا برای بسیاری از مردم، خستهکننده بود و برخی افراد نسبت به استفاده از ماسک و مواد ضدعفونی کننده، عکس العمل منفی داشتند و این باعث شد که رعایت شیوهنامههای بهداشتی نیز به کمترین حد خود برسند. از سوی دیگر، افزایش تماسهای افراد در محیط خانواده و مدارس به شیوع بیشتر ویروسهای تنفسی کمک میکند
No tags for this post.