دیدگاه مغز متفکر هوش مصنوعی ناسا درباره خودروهای خودران

«مارتین سرهیس» که اکنون در شرکت خودروسازی نیسان به عنوان مغز متفکر خودروهای خودران فعالیت دارد تا پیش از این با آژانس فضانوردی آمریکا همکاری داشت. او در زمینه تعاملات بین انسان و ماشین آلات به عنوان یک کارشناس خبره به شمار می آید و به همین دلیل دیدگاههایش در زمینه آینده خودروهای خودران و نحوه به کارگیری هوش مصنوعی در این روند از اهمیت زیادی برخوردار است.

او معتقد است : خودروها با تلفنهای همراه فرق می کنند. خودروی شما مانند لباس فضانوردی، خانه و محیط کار می ماند. این (خودرو) فضای اختصاصی شماست و البته انسانها برای فضاهای شخصی خود ارزش زیادی قائل می شوند. این روزها مردم درباره به اشتراک گذاری اطلاعات میان صاحبان خودروها صحبت می کنند. ما درباره ارایه سیستم کنترلی خاصی صحبت می کنیم که هدایت خودرو را به کاری روان و ساده و مطابق با میل انسانها تبدیل می کند.

اینکه چگونه بتوانیم به روند طراحی و تولید خودروهای خودران سرعت ببخشیم صرفا به پذیرش این مقوله از سوی انسانها و تنظیم مقررات لازم از سوی دولتها مربوط می شود

مارتین سرهیس ادامه می دهد: زمانی که در ناسا حضور داشتم بر روی نخستین فضاپیمای خودکار کار می کردیم. در واقع اگر قصد سفر به مریخ را داشته باشیم باید فضاپیمایی طراحی کنیم که تا حد امکان به طور خودکار حرکت کند. ما در این پروژه بر روی تعاملات میان انسانها و روباتها کار می کردیم. به نظر من، یک تعامل خوب و منطقی میان انسان و روبات این است که افراد را در مرکز قرار دهیم و نه اینکه ابتدا به فناوری روباتیکی فکر کنیم و امیدوار باشیم که نیازی به انسانها نباشد.

این دانشمند سابق ناسا می افزاید: بیشترین مباحث حوزه خودروهای خودران به واکنش مردم، جامعه و دولتها نسبت به آنها مربوط می شود تا جزئیات این فناوری. در واقع ما درباره نوعی حس اعتماد صحبت می کنیم. به مریخ و روباتهایی که در آن حضور دارند فکر کنید. این روباتها خیلی هم خودکار نیستند زیرا انسانها اطمینان کامل به آنها ندارند. در خصوص خودروها نیز همین نگرش صادق است. اینکه چگونه بتوانیم به روند طراحی و تولید خودروهای خودران سرعت ببخشیم صرفا به پذیرش این مقوله از سوی انسانها و تنظیم مقررات لازم از سوی دولتها مربوط می شود.

وی تأکید می کند: واقعیت این است که عرصه های چندان زیادی برای منتفع کردن انسانها از فناوریهای خودکار وجود ندارد. در این میان مراقبتهای پزشکی و خودروهای خودران مهمترین عرصه ها به حساب می آید. ما تلاش می کنیم که تا حد امکان شرایطی را فراهم آوریم که انسانهای کمتری در تصادفات رانندگی کشته شوند. ناگفته پیداست که سالمندان نیز از این فناوری بهره های زیادی خواهند برد.

منبع: carmagazine

مترجم:مهدی پیرگزی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا